World of Warcraft megjelenési időpont

Vágólapra másolva!
November huszonharmadikán indul útjára Észak-Amerikában a sokak által várt online szerepjáték, a World of Warcraft. A Blizzard stratégiai sorozatából kifejlődött MMORPG az ázsiai, ausztrál, valamint az európai játékosok számára pár nappal-hónappal később válik elérhetővé.
Vágólapra másolva!

Azt hiszem aligha van e planétán olyan monitorharcos, akinek szükséges lenne bemutatni a játékot, de ha mégis, akkor egy olyam MMORPG-ről van szó, ami a Blizzard világhírű valós idejű stratégiájának, a Warcraft játékoknak a világára hívja az RPG-rajongókat.

Miután a Vivendi Universal és a Valve bejelentette, hogy mikor kerül forgalomba a Half-Life folytatása, a Blizzarddé maradt az a kétes dicsőség, hogy az övék az a program a leginkább várt játékok közül, mely konkrét megjelenésének időpontját még mindig homály fedi. A szóban forgó játék természetesen a World of Warcraft, amiről végre kiderült, hogy mikor is vethetik bele magukat a felhasználók. Az ominózus dátum már egyáltalán nincs messze, mivel a Blizzard Entertainment november 23.-át jelölte meg a napvilágra kerülés becses napjaként, igaz, csak Észak-Amerikában, de biztosították az ázsiai és európai gamereket is, hogy nekik sem kell néhány napnál tovább rágniuk a körmeiket. Ez ellentmondani látszik annak, hogy korábban néhány hónap különbséget jeleztek a megjelenésben.
Az is elgondolkodtató, hogy az európai verzió még igencsak tesztelési fázisban van, és abból is a zártkörű bétában, amely Amerikában 4 hónapig tartott. Mindezek mellett a Blizzárd nem támogatja azt sem, hogy az európai játékosok amerikai szervereken játsszanak. Nem feltétlenül jó ötlet, de a kiadó mindezidáig hajthatatlannak mutatkozott ebben a kérdésben.