D-Lux 2: új kompakt gép a Leicától

Vágólapra másolva!
A Panasonic és a Leica cégek együttműködésnek már eddig is megvoltak az pozitívumai, hiszen a Panasonic digitális gépeihez rendkívül jó minőségű optikákat  az utóbbi cég szállította. A közelmúltban bemutatott LX1 után most a Leica jelentette meg új D-Lux 2 nevű, belépő szintű kameráját.
Vágólapra másolva!

A 8 megapixeles, manuális módban is használható, kompakt fényképezőgép nagyban hasonlít a Panasonic LX1-hez. Különleges funkciói közé tartozik a elnyújtott formátumú fotók, videók készítésének lehetősége 4:3 vagy 3:2 képrarány mellett, amely az alkalmazott speciális, 16:9 oldalarányú CCD-nek köszönhető.

A szélesvásznú mód használatakor a gép 4-szeres zoomátfogásra képes, s ekkor a fényképezőben is a Panasonic MEGA O.I.S. képstabilizátor rendszere működik. Az optika gyújtótávolsága kisfilmes rendszerre átszámítva 28-112 milliméternek megfelelő.

Forrás: [origo]

Széles körű lehetőség nyílik kézi beállításokra: manuálisan vezérelhető egy joystick segítségével az élességállítás, a blende és a zársebesség is. A gép autofókusz-rendszere kilenc ponton mér, melyek közt kézi vezérléssel is lehet váltogatni. A Leica D-Lux 2 Panasonic márkájú testvéréhez hasonlóan villámgyorsan működik, a kioldási késedelem ennek megfelelően észrevehetetlen.

Az említett kézi vezérlés mellett 14-féle jelenetválasztási mód használható, megkönnyítendő a fotózás során használatos paraméterek beállítását. A gyári csomagolásban egy 64 megabájtos SD memóriakártya, valamint a működést biztosító lítium-ion akkumulátor is megtalálható. A még az ősszel bevezetésre kerülő készülék kezdő ára egyelőre nem ismert, de feltehetően a Panasonic DMC-LX1 modellel nagyjából azonos összegért lesz majd kapható.