[vizsla24]: Görög Zita a csúcson

2005.04.07. 15:38

A hollywoodi sztárokat is megelőzte Görög Zita  a [vizsla24] márciusi keresőszavainak toplistáján. A modell-műsorvezető olyan hírességeket utasított maga mögé, mint Jennifer Lopez vagy Christina Aguilera.

Sztárok az élen

top sztárok

Görög Zita

Jennifer Lopez
Laetitia Casta
Nicole Kidman
Sophie Marceau
Christina Aguilera
Monica Bellucci
Salma Hayek
Kate Beckinsale
Beyonce

A márciusi keresőszavak összesített listájának abszolút győztesei a színésznők és az énekesnők. Ebben semmi meglepő nincs, de az már érdekesebb, hogy a mostanában két tévéműsort is vezető modell, Görög Zita lett közöttük az első. A Megasztár műsorvezetője annyira népszerű a nezetők körében, hogy márciusban jóval többen kerestek rá, mint a februári lista első sztárhelyezettjére, Anastaciára. Az elmúlt hónap sztártoplistájába csupán egyetlen férfinak, mégpedig egy magyarnak sikerült bekerülnie: Hajós András a 15. helyen végzett.

A sztárok és a szex után a február közepe óta nagy érdeklődésre számot tartó, sőt, az év második hónapjában első helyezett ügynöklista következik. Bár az ügynöklista még mindig az élmezőnyben található, csökken látogatottsága: feleannyian néztek utána a keresőben, mint februárban.

húsvét 2004-2005

húsvét                  5

locsolóversek        -
nyuszi                  5
húsvéti versek      5
húsvéti képeslap  5
tojásfestés           5
húsvéti sms         5
bárány                5
nyúl                    6
sonka                 6

A hónap nagy eseménye, a húsvét is az élmezőnyben végzett. Idén több mint kétszer annyian gépelték be az ünnep nevét, mint tavaly. Hasonló a helyzet a tojásfestéssel is. Nem úgy a locsolóversek esetében: szinte ugyanannyiszor kerestek rá, mint 2004-ben. Volt olyan húsvéthoz kapcsolódó téma, amelyre nemhogy nőtt volna, jelentősen csökkent a keresések száma: ilyen a nyúl. A táblázatban nyilak mutatják, hogy hogyan változott az ünnepi szavak keresettsége.


Idén jelentősen emelkedett a nőnap iránti internetes kereslet is. Körülbelül annyian kerestek rá, mint Angelina Jolie-ra vagy az időjárásra. Kisebb mértékben ugyan, de a március 15-i keresések is nőttek. Az 1848-ra leadott keresések száma azonban a duplája volt a tavalyinak.

A hónap meglepetése a rafflesia volt. Március 15-én, egy tévés kvízműsort követően, a listavezető szex után a világ legnagyobb virágának nevét gépelték be a legtöbbször.