Magyarországon is elindult a mobilos Gmail

Vágólapra másolva!
Mostantól a magyarországi mobilosok is levelezhetnek a Gmail mobil szolgáltatásával, amely a csatolmányokat is megjeleníti a mobilon.
Vágólapra másolva!

Elindult a Google Mail magyar nyelvű változatának mobiltelefonra optimalizált változata - adta hírül a webkereső magyarországi képviselete. A mobil Gmail használatához a telefon böngészőjével kell ellátogatni a http://gmail.com honlapra, ahol már hagyományos módon lehet bejelentkezni. Mivel mindegyik mobiltelefon más és más, a Gmail automatikusan optimalizálja a készülékre a megjelenítendő oldalt.

A felhasználók a levelek csatolmányaként beérkezett fotókat és dokumentumokat is megtekinthetik, illetve azonnal felhívhatják azokat a levélírókat, akiknek a telefonszáma tárolva van a Gmail-ben. Az üzeneteket a Gmail automatikusan szinkronizálja, attól függetlenül, hogy számítógépről vagy mobiltelefonról jelentkeztünk be.

A Gmail használata mobiltelefonon is teljesen ingyenes, és a legtöbb internetes készüléktípussal működőképes. A felhasználónak így csupán a mobil internetezés díját kell megfizetnie a szolgáltatónak.