Magyarok a cybersport-világkupán

Vágólapra másolva!
A világ legjobb cyberjátékosai az idén Seattle-ben gyűltek össze, hogy egy virtuális küzdelemsorozatban a World Cyber Games 2007 bajnoka címért harcoljanak. Az 500 ezer dolláros összdíjazású világdöntőn 75 ország 700 legjobb játékosa között négy magyar vesz részt.
Vágólapra másolva!

A World Cyber Games (WCG), vagyis a világ legnagyobb PC- és videojáték-versenysorozata hetedik alkalommal kerül megrendezésre. A Qwest Field Events Centerben zajló mérkőzéseken a versenyzők 12 kategóriában, az Xbox 360-tól kezdve a PC-viadalokon át egészen a mobiltelefonon játszható játékokig mérik össze tudásukat.

A magyar csapat tagjai október 2-án érkeztek meg Seattle-be, ahol Redwing (Petróczi Donát) és Gorky (Zentai György) már a hivatalos megnyitó előtt versenybe szállt.

A helyi idő szerint csütörtök este tartott nyitóünnepségen a versenyzők a rangos nemzetközi sportrendezvényekhez hasonlóan országaik zászlaja alatt vonultak be a küzdőtérre és fogadalmat tettek a játékok tisztaságára.

A Samsung által alapított WCG a világ videojáték-kultúrájának egyik legnagyobb eseménye. A sorozat 2001-ben indult azzal acéllal, hogy a közös játék segítségével a világ népei közötti megértést erősítse. A WGC mára az egyik legrangosabb, egyben a legmagasabb pénzdíjat kínáló számítógépesjáték-rendezvénnyé nőtte ki magát.