Olimpiai kiegészítők a Google Earth-höz

Vágólapra másolva!
Aki nem tudott elutazni az olimpiára, az a fotelből is bejárhatja a sportversenyek virtuális mását a Google műholdas térképszoftverében.
Vágólapra másolva!

A Google Maps-re az olimpia kezdetére friss légifotók kerültek fel a kínai fővárosról, hogy azt a jelenlegi állapotában lehessen megtekinteni a rendezvény alatt. A térképeken részletes, kétnyelvű feliratokat helyeztek el- adta hírül a szájt hivatalos blogja, a Lat Long. A leglátványosabb elemeket a Google Earth szoftver felhasználói érhetik el, mivel ahhoz elkészült egy egy 3D-s modellcsomag, amely a valós helyükön jeleníti meg az olimpiai helyszíneket.

A madárfészek-stadion vagy a buborék-sportcsarnok mellett minden olyan, kevésbé ismert sportlétesítmény saját térbeli modellt kapott, amely az olimpiai versenyek helyszínéül szolgál. A webes térképekre is felkerültek az igazi helyszínekről készült képek és videók, valamint az olimpia teljes, helyszínekhez kötött verseny- és eseménynaptára, amely a Google Earthben a modellekkel együtt egy letölthető KMZ-fájl segítségével szintén megjeleníthető.

A Google webes térképeihez egy külön mikroszájt is készült Summer Games 2008 néven, amely országokra vagy sporteseményekre lebontott éremtáblázatot tartalmaz, de itt is megtalálható a helyszínek térképe.