Elkészült a Nokia utolsó finn mobilja

Vágólapra másolva!
A múlt héten gördült le a gyártósorokról a Nokia cég utolsó olyan mobiltelefonja, amelyet a társaság finnországi üzemében készítettek.
Vágólapra másolva!

A finn YLE.fi hírportál beszámolója szerint a cég utolsó helyi gyártású készülékét pénteken gyártották le a Nokia Salóban lévő üzemében, a készülék típusát a vállalat nem közölte. Ugyanakkor gyártó a hírportálnak megerősítette, hogy tervei szerint szeptemberben bezárja a finnországi üzemet, így az ott dolgozó 780 embernek új munkát kell majd keresnie.

A Nokia anyaországában összesen 3700 embert, világszerte pedig összesen tízezer munkatársát bocsátja el a cégnél zajló jelentős átszervezések keretében. A rivális okostelefongyártókhoz, így a Samsunghoz vagy az Apple-höz hasonlóan a jövőben a Nokia is az olcsóbb munkaerővel bíró Ázsiában végezteti majd.

A korábban a mobilpiac domináns szerepét betöltő vállalat az okostelefonok piacán nem volt képes versenyben maradni, ezek terén minimális piaci részesedéssel bír, jelenleg a Microsofttal együttműködbe, Windows Phone szoftvert használó készülékekkel próbálja visszaszerezni vásárlóit.