Odacsapott az erotika kitiltása a Tumblrnek

Perfect legs on bed with bent knees side view Beautiful Unrecognizable Person Posing Morning Girls Women Females Sex Symbol Comfortable Copy Space Perfection Domestic Life Panties Lingerie Young Adult Adult Lying Down Resting Crossing Human Knee Beauty Ca
Perfect legs on bed with bent knees side view. Cropped image of erotically lying on bed beautiful woman in bedroom. Some free space
Vágólapra másolva!
Százötvenmillió látogatót veszíthetett a blogszolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Tavaly december elején a felhasználói táborának jókora részét sokkolva a Tumblr bejelentette a vizuális jellegű pornográf tartalmak teljes kitiltását a blogszolgáltatásból, december közepétől kizárólag az írott erotikus alkotásoknak hajlandó otthont biztosítani. A döntés az után született meg, hogy az Apple eltávolította a Tumblr iOS-es appját az App Store-ból, mivel egyes blogokon pedofil tartalmak jelentek meg.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Golubovy

Az összes nagy blogszolgáltatás közül a Tumblr rendelkezett a legnagyobb erotikus közösséggel, így várható volt, hogy a tiltás drámaian csökkentheti a látogatottságát. Most kiderült, hogy még a vártnál is rosszabb lehet a helyzet: a SimilarWeb szerint a kitiltás hónapjában még 521 millió látogatót tudott felmutatni a Tumblr, míg idén februárban már csak 370 milliót.

Egy szempillantás alatt a látogatóinak 30 százalékát veszíthette el a szolgáltatás.

Persze ezek nem hivatalos számok, a harmadik felek nem tudják a kellő precizitással mérni a látogatószámot, azonban a Statista mérései alapján is nagyjából ekkora csökkenés mehetett végbe a látogatószám tekintetében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!