Május végén jön az új Windows 10

microsoft windows 10 october 2018 update
Windows 10 October 2018 Update
Vágólapra másolva!
Át is keresztelték Windows 10 May 2019 Update névre.
Vágólapra másolva!

Márciusban elkészült a Windows 10 idei első óriásfrissítése, a build 18362 jelzésű változata lett a „végleges" kiadása. Ettől függetlenül a Microsoft úgy döntött, hogy a tavaly októberi óriásfrissítés rengeteg problémája miatt ezúttal sokkal óvatosabb lesz, így április helyett csak május végén teszi elérhetővé a végfelhasználók számára. Ezzel együtt átnevezte a frissítést áprilisiről májusira.

Windows 10 October 2018 Update Forrás: Microsoft

A lépést pozitívnak tartjuk, hiszen így a Windows 10 May 2019 Update számottevően kiforrottabb formában válik elérhetővé a nagyközönség számára, kevesebb hiba bosszanthatja majd a felhasználókat. A Microsoft például tegnap kiadott egy összegző frissítést az előzetes verzióját futtatóknak, ami többek közt a rendszer elindítását megakadályozó, kritikus hibát is orvosol; ilyen gonddal nyilván senki sem kíván szembesülni.

Szintén fantasztikus hír, hogy a Microsoft végre visszavesz az óriásfrissítések telepítésének az erőltetéséből. A Windows Update a jövőben teljesen külön kezeli a normál frissítéseket és az óriásfrissítéseket,

nem kényszeríti rá a felhasználókat az utóbbiak telepítésére.

Aki szeretné letölteni és telepíteni a jövőben az óriásfrissítéseket, az a Windows Update egy teljesen új szekciójában tudja majd elindítani a folyamatot.

A jövőben külön kezeli majd a Windows Update az óriásfrissítéseket és a normál frissítéseket Forrás: Microsoft

Az új működést egy májusi javításban megkapja mindkét tavaly kiadott Windows 10 is, így a használóik akkor telepíthetik a Windows 10 May 2019 Update-et, amikor kívánják.

További érdekesség, hogy a Windows 10 Pro után a Windows 10 Home-ban is kikapcsolható lesz 35 napra a Windows Update, így akik félnek az összegző frissítésekben esetlegesen megbújó hibáktól, azok minimális munkával képesek lesznek hetekkel eltolni a telepítésük idejét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!