Már az FBI is nyomoz a Twitter hackelése kapcsán

computers networking internet Horizontal TWITTER
Jack Dorsey
Vágólapra másolva!
Olyan 130 fiókhoz fértek hozzá a bitcoinos csalók.
Vágólapra másolva!

Minden idők legnagyobb hackelési botránya tört ki tegnap a Twitter háza táján, miután bitcoinos csalásban utazó bűnözők hírességek, politikusok, továbbá közismert vállalatok fiókjaihoz hozzáférve csaló tweeteket küldtek ki. A mikroblog-szolgáltatás illetékeseinek feleszméléséig olyan 118 ezer dollárt sikerült ellopniuk az üzeneteiknek bedőlt internetezőktől.

Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és vezérigazgatója Forrás: AFP/Jim Watson

Bő egy nappal az incidens után továbbra is sok a tisztázatlan kérdés a betörés kapcsán, például az sem világos, hogy sajtóhíreknek megfelelően tényleg lefizették-e a vállalat egyik alkalmazottját a fiókokhoz való hozzáférés érdekében. Annyi viszont biztos, hogy az FBI nyomozást indított a hackelés miatt, ami különösen érthető, hiszen különféle sztárok mellett politikusok is érintettek.

A Twitter időközben annyit árult el, hogy összesen olyan 130 felhasználói fiókot érintett a betörés, bár a jelek szerint nem mindegyiken jelentek meg a csalók üzenetei. A cég egyelőre megerősíteni vagy megcáfolni sem kívánta, hogy az illetéktelen behatolók vajon hozzáfértek-e az érintett felhasználók privát chatüzeneteihez, viszont a jelszavaik biztosan nem kerültek a hackerek birtokába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!