Fényglóriával nyűgözné le a vásárlókat a karácsonyi slágerajándéknak szánt tévé

Philips Performance The One, Ambilight, tévé
Philips Performance The One.
Vágólapra másolva!
A Philips tavaly indította útjára Performance nevű tv családját, amelybe LED LCD technológiára épülő, számos különleges megoldást felvonultató termékek tartoznak. E csoport 2020-ban egy újabb modellel bővült a The One nevű készülék személyében, amely végre Magyarországra is eljutott.
Vágólapra másolva!

Fényglória

A tv kétségkívül egyik legnagyobb, és leglátványosabb extrája az a színes fényglória, amely a hátlapra épített LED-eknek köszönhetően öleli körbe a képernyőt. Ez az Ambilight nevű, exkluzív Philips technológia, amely ráadásul arra is képes, hogy a színét folyamatosan változtassa az éppen futó tartalomtól függően.

Philips Performance The One. Forrás: Philips

Ezáltal olyan hatást kelt, mintha a kijelző kiterjesztett része lenne, ami sötétben tényleg magával ragadó élményt nyújt. Ez már magában egy olyan szolgáltatás, ami egyértelműen döntő lehet egy vásárlási döntés meghozatala során. Ez az eljárás egyébként a Philips más készülékeinél is megtalálható, de ettől függetlenül ritka, és kiemeli ezt a modellt is a hatalmas termékóceánból.

Dizájn

A külső terén manapság nehéz meglepőt húzni, hiszen például az ezüstös fényezés sem számít túl ritkának. A tény, hogy ez a szín ugyanolyan könnyen integrálható mindenféle típusú belső térbe, mint hagyományos, fekete rokonai. A formatervezett, kidolgozott talp üdítően hat a manapság rendkívül elterjedtnek számító, unalmas kis lábacskák mellett és külön előny, hogy egy középső láb van, nem pedig a tévé két szélén egy-egy, ami azt jelenti, hogy a készülék kisebb tévéállványon is megáll. A kávák jó keskenyek, és mindent összevetve azt tudjuk mondani, hogy a modell megjelenése sem átlagos, a merész dizájn nekünk kifejezetten tetszett.

Philips Performance The One, Ambilight, tévé Forrás: Philips

Természetesen a kötelező csatlakozók sem hiányoznak róla, aminek révén egyszerűen rádugható játékkonzolra, DVD- vagy Blu-ray lejátszóra, médiaboxra vagy akár külső hangrendszerre egyaránt. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a legmodernebb, HDMI 2.1 csatlakozók még nem kerültek rá.

Képminőség

Azt korábban írtuk, hogy a Performance The One LED háttérvilágítású LCD technológiára épül. Ez kétségkívül olcsóbb, mint az OLED eljárás, azonban emiatt a kontraszt nem olyan jó, és a színek nem annyira markánsak, mint a rivális eljárás esetében.

A tónusok egyébként szépek, természetesek, a műszeres mérések alapján a színpontosság is megfelelő.

A mozgásmegjelenítés kulcsfontosságú egy mai tv megítélése során, és e téren e modell remekül teljesít. Azaz semmifél anomáliát, durván zavaró hibát nem tapasztalni. Mindenesetre azért az jó, hogy ha akadozás, szaggatás lépne fel, akkor azon egy speciális eljárás bekapcsolásával lehet segíteni. Ilyenkor a képfeldolgozó processzor extra, virtuális képkockákat számol ki, és illeszti be azokat a valódiak közé. Ennek hatására pedig folyamatosabbnak érzékeli az agy a látott képet.

A távirányító remek. Forrás: Origo

A maximális képfrissítési ráta csak 60 Hz, ellentétben a jobb modellek által produkált 120 Hz értékkel, ami csak a játékok során lehet fontos ma még. A modell képes a 4K felbontás megjelenítésére, valamint támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését. A maximális fényerő 400 nit, ami arra elég, hogy a HDR érzékelhető legyen, de tény, hogy az e téren a legjobb teljesítményt nyújtó csúcsmodellektől elmarad. Viszont az is igaz, hogy azok jóval drágábbak. Rossz minőségű forrásból származó képi jelek esetén elő-elő fordul zajosodás, ezen viszont a beépített Zajcsökkentés funkció használatával hatékonyan lehet segíteni.

Hangrendszer

Már léteznek olyan Philips televíziók, amelyek nagyon komoly, nagy teljesítményű integrált hangrendszerrel bírnak. Nos, a Performance The One nem tartozik közéjük. A termékbe ugyanis két darab 10 wattos rejtett hangsugárzót építettek. A hangerőre ugyan nem lehet panasz, viszont a megszólalás egy kicsit vékony, valahogy hiányzik belőle az élet. Mindenesetre az is tény, hogy zavaró hanghibákkal egyáltalán nem találkoztunk, tehát arról azért messze nincs szó, hogy feltétlenül rá kellene kötni egy jobb soundbart vagy sztereó szettet.

Android alapokon

A Philips magasabb kategóriás modelljeihez hasonlóan ebbe is a Google által fejlesztett Android TV okostévé platform került. Ennek grafikus felülete a nagy, színes ikonoknak köszönhetően átlátható, így a használata valószínűleg senkinek sem okozhat problémát. A gyakorlati próba során azt tapasztaltuk, hogy a rendszer kellően gyors, illetve stabil. Akadozástól, vagy pláne fagyástól, és zavaró önújraindulástól nem kell tartani. Az Android TV nagy előnye, a hatalmas, több, mint 5000 darabot számláló internetes alkalmazáskínálat.

Android TV okostévé rendszerre épül. Forrás: Philips

A hatalmas választékból nem hiányoznak az olyan kötelező darabok, mint a HBO Go, a YouTube vagy a Netflix sem. A tapasztalataink szerint ezen tartalomszolgáltató appokat a készülék gyorsan betölti, és a használatuk során sem tapasztalhatóak problémák. A rengeteg applikáció között megtalálható jó pár, kiváló grafikával kecsegtető játék is. Azonban hardver miatt ezekről le kell mondani, mert a tv egyszerűen gyenge a futtatásukhoz. Nagy kár, bár ez a probléma a legtöbb mai televízió esetében előkerül sajnos.

Megéri?

A Philips Performance The One nálunk járt 58 inches változata már akár 175 000 forintért hazavihető.

A tudását, kapcsolódó szolgáltatásokat nézve, pedig azt kell mondjuk, hogy az ár/érték arány igen jó.

A kezelés rendben van, a hangminőség elfogadható, a kép minősége pedig szintén jó. A fura dizájn nekünk tetszett, az Ambilight technológiától kapott fényglória pedig fantasztikus!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!