Kommunikációs központ lesz a Gmail

google gmail
Prominensen helyet kapnak a Gmail mobilos és böngészős felületein a chatelési és a videocsevegési funkciók
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a mobilappjának új megjelenése is.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban jelentős fordulat következett be a Google évek óta követhetetlen chatelős és videocsevegős appokkal kapcsolatos stratégiájában, a koronavírus-járvány hatására a vállalat nekiállt minden funkciót beintegrálni a Gmailbe. Ennek néhány hete már látható eredménye van, a böngészős és mobilos Gmailben is megjelent a Meet videocsevegő szolgáltatás.

Prominensen helyet kapnak a Gmail mobilos és böngészős felületein a chatelési és a videocsevegési funkciók Forrás: Google

Most kiszivárgott néhány dia a Google egyik jövő heti előadásáról, amelyek szerint a Gmail hamarosan egy teljes értékű kommunikációs központtá válik: a megszokott levelezés mellett a felhasználók könnyen elérhetik majd belőle chatelési lehetőséget, a videocsevegési funkciót, a konferenciaszobákat.

Másokkal együtt is szerkeszthetőek lesznek a dokumentumok videocsevegés közben a Gmail felületén Forrás: Google

A mobilos Gmail appban alul elhelyezett fülek segítségével lehet majd váltogatni a lehetőségek között, a böngészős felületen pedig a baloldali sávból lesznek elérhetőek a funkciók. Az utóbbin könnyedén jegyzetelni, kollaboratívan dokumentumot szerkeszteni is lehet majd a videocsevegések közben.

Fontos megemlíteni, hogy a Gmailbe hamarosan bekerülő főbb funkciók egyike sem újdonság, egyszerűen csak eddig szét voltak dobálva a Google különféle appjai és szolgáltatásai között. Emiatt sokan nem is tudtak a létezésükről, továbbá kényelmetlen volt a használatuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!