100 wattos a Qualcomm új gyorstöltése

phone charger power cord telefontöltés konnektor hosszabbító
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Negyed óra alatt feltölthető lehet vele egy nagy mobilakku.
Vágólapra másolva!

Óriási a rivalizálás a kínai gyártók között a telefonok akkuinak gyorstöltése terén, körülbelül két hete az Oppo jelentett be egy 65 wattos vezeték nélküli, és egy 125 wattos vezetékes töltési megoldást. A technológiáik hangzatosak, de nagyon lassan terjednek, a gyorstöltésre képes mobilokkal rendelkezők jó eséllyel a Qualcomm Quick Charge valamelyik verzióját képesek igénybe venni. Ez nem olyan gyors, cserébe viszont elérhető.

A kép csak illusztráció Forrás: Malcolm Garret / Pexels

Most a Qualcomm nagyjából utolérte a konkurenciát, bemutatta a Quick Charge 5 megoldását. Az újgenerációs gyorstöltéssel akár 100 watt teljesítmény is leadható az akkuknak, így elvileg egy 4500 milliamperes mobilakku nulláról 5 perc alatt 50%-ra tölthető vele, a 100%-ra való töltés pedig 15 percet vesz igénybe.

Az összes előző verzióval visszafelé kompatibilisek lesznek a Qualcomm Quick Charge 5-öt támogató töltők Forrás: Qualcomm

A Qualcomm tájékoztatása alapján a Quick Charge 5 teljesen hétköznapi USB kábel használata esetén 70 százalékkal hatékonyabb és 4× gyorsabb az elődjénél, miközben akár 10 Celsius-fokkal is hűvösebb maradhat működés közben. További előny, hogy a technológiát támogató töltők visszafelé teljesen kompatibilisek az összes előző Quick Charge verzióval.

A legújabb gyorstöltést elsőként a Snapdragon 865 és Snapdragon 865 Plus rendszerlapkák támogatják, de Qualcomm a jövőben implementálni kívánja a termékkínálatának színe-javában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!