Szexibb az elődjénél a Galaxy Z Fold 2

samsung galaxy z fold 2
Samsung Galaxy Z Fold 2
Vágólapra másolva!
Eltűntek az előlapi kijelzője mellől a hatalmas kávák.
Vágólapra másolva!

A vártnak megfelelően bemutatkozott a Samsung Galaxy Fold kettéhajtható okostelefon utódja, a Galaxy Z Fold 2 modellel a cég javítani próbálta annak összes kritizált sajátosságát. Az elsőre is feltűnő újdonság, hogy a mérnökök lecserélték az összecsukott állapotban használható előlapi érintőkijelzőt: a vastag kávákkal körbevett, 4,6 hüvelykes panel a múlté, a helyére egy minimális kávájú, 6,2 hüvelykes és 2260×816 pixeles AMOLED került.

Samsung Galaxy Z Fold 2 Forrás: Samsung

A készülék kettéhajtható megjelenítőjét is frissítette a Samsung, a jobb karcállóság érdekében ultravékony üveggel borított, 120 Hz-es frissítési sebességre képes AMOLED panel már 7,6 hüvelykes és 1768×2208 pixeles. Az elődjében 7,3"-es és 1536×2152 pixeles volt.

Samsung Galaxy Z Fold 2 Forrás: Samsung

Kritikus fontossággal bír még, hogy a Samsung immáron harmadszorra is újratervezte a telefon zsanérját, így az elméletileg megbízhatóbban működik, kisebb eséllyel kerül piszok a mechanikájába. Összecsukott állapotban csökkent a rés a telefon két lapja között, továbbá már 75°-115° között képes laptopos módban megállni az asztalon.

Samsung Galaxy Z Fold 2 Forrás: Samsung

Az elvártnak megfelelően a Samsung a kamerákon is reszelt: az Galaxy Z Fold 2 külső és belső kijelzője felé is került egy-egy 10 megapixeles „előlapi" kamera, a kijelzőt nem tartalmazó hátlapján pedig háromkamerás képalkotó rendszer kapott helyet. A hátlapi szigetben lévő mindhárom kamera 12 MP felbontású, a fő egység széles látószögű, a társa 2× optikai zoomra képes telefotó lencsét kapott, a trió harmadik tagja pedig 123°-os látószögű, azaz ultraszéles képet adó szenzor.

A Galaxy Z Fold 2 egy kompromisszumok nélküli csúcsmobil, így mindenből a legjobb és legtöbb került vele: támogatja az 5G-hálózatokat, a meghajtásáról a Qualcomm Snapdragon 865+ rendszerlapka gondoskodik, a memóriája 12 GB, a nem bővíthető háttértára pedig modelltől függően 256 vagy 512 gigabájt.

Mindezeknek megfelelően a készülék ára is csúcs: hazánkban csak a 256 GB-os változata rendelhető elő, bruttó 749 990 forintos áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!