Javít az akkuk élettartamán a macOS

2020.05.27. 18:07

Az adatmásolásos bugot is megszüntették a fejlesztők.

Az iOS 13.5 múlt heti kiadását követően az Apple számítógépeire is megérkezett a legújabb rendszerfrissítés, a macOS Catalina 10.15.5 ráadásul hibajavításokon felül funkcionális újításokat is hozott. A legjobb fejlesztés a Battery Health Management, amellyel növelhető a MacBookok akkuinak tartóssága, a használati és töltési szokások megfigyelésén alapuló változtatásokkal megpróbálja lassítani a kémiai öregedésüket.

A kép csak illusztráció (Apple MacBook 2015)Fotó: Csanádi Márton - Origo

A megoldás egyetlen hátránya, hogy korlátozza az akku maximum töltését. Emiatt ha valaki tudja, hogy mondjuk a következő napon a szokásosnál jóval többet használja majd a laptopját, annak érdemes átmenetileg kikapcsolnia a funkciót, hogy a lehető legteljesebb mértékben feltöltse az akkut.

Az új rendszer említésre méltó újdonságai és hibajavításai közül kiemelhető még, hogy lehetőség van az Apple Pro Display XDR monitor finomkalibrálására, a FaceTime-ban kikapcsolhatóvá vált a webkamerák képeinek újrarendezése, és kijavították a nagy mennyiségű adat másolásakor történő összeomlási bugot is.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!