Látványos fejlesztéseket kapott a Microsoft Edge

microsoft edge
Vertikális fülsorral újított a Microsoft Edge 89
Vágólapra másolva!
Gyorsabb indulással és függőleges fülsorral újított a böngésző.
Vágólapra másolva!

Őrületes tempóban dolgozik a második generációs Edge böngészőjén, ami érthető annak fényében, hogy jó egy évvel az általános elérhetővé válása után máris jelentős térnyerésbe kezdett az alkalmazás.

Vertikális fülsorral újított a Microsoft Edge 89 Forrás: Origo

A most megjelent Edge 89 automatikus települését garantáltan észreveszik majd a felhasználók, az első indítását követően ugyanis alapértelmezetten nem a képernyő tetején látják majd a megnyitott füleket, hanem a monitoruk bal szélén megjelenő sávban.

A Microsoft szerint a függőleges elrendezésű fülek nagy segítséget nyújthatnak a rengeteg megnyitott böngészőfüllel viaskodóknak, sokkal átláthatóbb a megszokott megoldásnál. Akinek persze nem tetszik az újdonság, az egy kattintással visszaállhat a megszokott fülsor használatára.

Az indításnál tartva az Edge 89 olyan 29-41 százalékkal gyorsabban indul el, mivel a Microsoft mostantól előtölti egyes folyamatait az operációs rendszer indulásakor. További teljesítménybeli fejlesztés, hogy a régóta nem megnyitott fülek automatikusan hibernált állapotba kerülnek, így nem pazarolják a számítógép erőforrásait.

A Microsoft Edge 89 telepítőkészlete a hivatalos webhelyről tölthető le, a telepített példányainak verziószáma pedig a főmenü → Segítség és visszajelzés → A Microsoft Edge névjegye lapon ellenőrizhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!