Levelezőkliens került a Vivaldi böngészőbe

vivaldi böngésző
Így néz ki a Vivaldi 4.0 beépített levelezőprogramja
Vágólapra másolva!
Emellett naptárral, bizalmas weblapfordítóval és hírolvasóval is bővült.
Vágólapra másolva!

Megjelent a Vivaldi böngésző negyedik főverziója, a nagy számváltás pedig nem véletlen, rengeteg új funkció került az alkalmazásba. A messze legérdekesebb fejlesztést a beépített e-mail-kliens jelenti, ez a POP vagy IMAP protokollokon keresztül bármely szolgáltatóval hajlandó együttműködni. Több levelezőfiók is beköthető a böngészőbe, a népszerű szolgáltatások esetében pedig könnyű beállítási lehetőséget kínál a szoftver, nem kell manuálisan szervercímeket és portok megadni.

Így néz ki a Vivaldi 4.0 beépített levelezőprogramja Forrás: Vivaldi

A Vivaldi 4.0 talán második legfontosabb fejlesztése a beépített naptár, teljesen offline naptár használata mellett lehetőség van egyes webes naptárakkal való szinkronizálásra is, például a Google Naptár is támogatott. Fontos újdonság még a teljesen új weblapfordító, a Google Fordító helyett a Vivaldi mostantól a saját maga által biztosított Lingvanex szolgáltatással képes gépi módon átfordítani egyik nyelvről a másikra a szövegeket.

A gyors tesztelésünk alapján a magyarra ferdítés ennek sem megy jobban, mint a Google Fordítónak, viszont a használata során legalább a magánszféra védelme jobb.

Végül a felhasználói bázis vélhetően legkisebb része számára érdekes fejlesztés a beépített RSS-hírolvasó, ezzel potenciálisan leválthatóak lehetnek az erre a célra használt programok és webszolgáltatások. Viszont jelenleg nincs lehetőség hírforrásokat tartalmazó OPML-fájlok importálására és exportálására a Vivaldiban, ami felettébb kellemetlen az olyanok számára, akik a jelenleg használt hírolvasójukból kívánnak átköltözni bele.

A Vivaldi 4.0 telepített példányai hamarosan maguktól frissülnek a legújabb főverzióra, a böngésző telepítőkészlete pedig a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. A megszokott módon Windows mellett macOS-en, Linuxon és Androidon is használható, bár a mobilos változatában nincsenek benne a hírben tárgyalt funkciók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!