Búcsúzik a Pro Evolution Soccer focis játék

konami efootball pes pro evolution soccer videojáték
eFootball
Vágólapra másolva!
A free-to-play üzleti modellű eFootball játékplatform az utódja.
Vágólapra másolva!

Ugyan a legismertebb focis játék már a kilencvenes évek közepe óta a FIFA, azonban nagyon régóta akadt egy üzletileg sikeresnek bizonyult kihívója a Konami által gondozott Pro Evolution Soccer képében. A japán kiadó most tudatta, hogy a klasszikus formájában vége a szériának, az utódja egy eFootball nevű, free-to-play üzleti modellt használó játék lesz. A cégnek már van ilyen nevű megoldása, a most bejelentett termék egyben azt is leváltja majd.

A Konami tájékoztatása szerint az új eFootball platformban a saját FOX Engine játékmotorját lecserélte az Unreal Engine-re, az ingyen játszható újdonság idén ősszel jelenik meg PC, PS4 / PS5, Xbox One / Series gépekre. Később mobilokra is elérhetővé válik majd, és támogatni kezdi a keresztplatformos többjátékos módot, képesek lesznek egymás ellen játszani az eltérő típusú eszközöket használók.

A free-to-play termékek esetében megszokott módon az eFootball folyamatosan frissül majd újabb játékmódokkal és tartalmakkal, egy részük minden bizonnyal fizetős lesz, a monetizációval kapcsolatos részletekről egyelőre szinte semmit sem árult el a Konami. A megjelenésekor kilenc közismert klubcsapat lesz elérhető, a játékosok elsőként barátságos meccseken tudnak majd megmérkőzni egymással.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!