Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Nem támogatják az iPhone-okat az új Samsung okosórák

Samsung Galaxy Watch 4 okosórák
Vágólapra másolva!
Meglepetést okozhat egyes esetekben, hogy a Galaxy Watch 4 okosórák aktiválásához már GMS-re építő okostelefonra van szükség.
Vágólapra másolva!

Elsőként érkeznek a Google új Wear OS 3 rendszerével a Samsung Galaxy Watch 4 és Galaxy Watch 4 Classic okosórái, az új OS fejlesztésébe pedig a dél-koreai gyártó is besegített. Kevésbé gyakran hangoztatott, ám annál érdekesebb fejlemény, hogy a Samsung az új okosórák aktiválásához már megköveteli, hogy az okostelefon támogassa a GMS-t (Google Mobile Services).

Samsung Galaxy Watch 4 okosórák Forrás: CNET

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy sem iPhone, sem Huawei márkájú okostelefonnal nem lehet aktiválni az új Samsung okosórákat. A hivatalos specifikációk további részleteket is felfednek. A társított okostelefonnak legalább Android 6.0-t kell futtatnia és több mint 1,5 GB RAM-mal rendelkeznie.

Az Ars Technica számára azt külön megerősítette a Samsung, hogy a Watch 4 széria nem támogatja az iOS-es Apple eszközöket. Azokkal csak a régebbi Galaxy Watch órákat lehet használni, ez nem változik. Az viszont rejtély, hogy mi lesz a többi új, Wear OS 3-as okosórával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről