Lehet, hogy sosem lesz összehajtható Apple iPhone

Vágólapra másolva!
Több prototípuson is dolgozik az Apple, de állítólag nem igazán nyerte meg a céget az összehajtható mobilok ötlete.
Vágólapra másolva!

Először 2019-et, aztán 2020-at nevezték az összehajtható mobilok évének, és bár a mobilgyártók tovább próbálkoznak különféle koncepciókkal, nem valószínű, hogy egyhamar sláger lesz az igen sérülékeny, 1500-2000 euróba kerülő termékekből, amelyek a kevés szoftverfrissítés miatt eleve nem használhatóak túl sok éven át. Régóta pletykálják, hogy idővel az Apple is belépne erre a piacra.

Forrás: ios beta news

A dél-koreai The Elec forrásai szerint azonban az Apple egyáltalán nem áll készen arra, hogy piacra dobjon egy összehajtható iPhone-t, pedig jó ideje fejleszt már több eltérő prototípust is. Állítólag a beszállítók egyáltalán nem készültek fel egy ilyen iPhone-ra, pedig a piacra dobás előtt 2-3 évvel már fel szoktak egy új termékre.

Emiatt aztán legkorábban 2024-ben jöhet összehajtható Apple iPhone, de állítólag könnyen lehet, hogy sosem jelenik meg ilyesmi, az Apple-t ugyanis nem igazán nyerte meg az összehajtható mobilok ötlete. Részben a sérülékenység, részben az alacsony haszon miatt. A The Elec szerint a Samsung eddig a kategória legsikeresebb gyártója: 2,5 millió összehajtható mobilt adott el 2020-ban, ami sokkal kevesebb, mint a kitűzött 4,5 milliós cél.