Adele kérésére változtatott a Spotify

Adele 3 milliárdért vett új házat exférjének
Vágólapra másolva!
Megfelelő sorrendben hallgathatják az albumok számait a Premium-előfizetők.
Vágólapra másolva!

Váratlan gondot orvosolt nemrég a Spotify, a Premium-előfizetők a hallgatni kívánt albumok aloldalain a prominensen kiemelt lejátszás gombra koppintva immáron az előadók által beállított sorrendben játszhatják le a dalokat. Ennek a normál lejátszás gombnak a helyén eddig a számok véletlenszerűen kevert lejátszására (shuffle) kitalált gomb volt.

Ez egy felettébb érdekes felhasználói élménnyel kapcsolatos problémának tűnik, a kezelőfelületért felelt dizájner valószínűleg abban a hitben élt, hogy aki az eredeti dalsorrendben kívánja hallgatni az albumot, az egyszerűen elindítja majd az első dal lejátszását. Emiatt a sima lejátszás gomb helyett a kevert lejátszás gombot emelte ki prominensen, hogy egyrészt kommunikálja ennek a funkciónak a létezését, másrészt pedig könnyen elérhetővé tegye azt.

Nem mindenkinél esett le a tantusz, hogy az első dalra koppintva tudják az előre beállított sorrendben lejátszani az albumot.

A Spotify szerint az évek során zenészektől és felhasználóktól is kapott olyan visszajelzést, hogy a zavart okozó gombot le kellene cserélni egy sima lejátszás gombra, most Adele ezen kérése adta meg a végső löketet a változtatás végrehajtására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!