Megpróbálja kitalálni, hogy a nézett játék mennyire fut majd jól.

A kevésbé technikai beállítottságú számítógépes játékosoknak gyakran problémát jelent annak a kitalálása, hogy a megvenni vagy letölteni kívánt termék fut-e korrekt sebességgel a konfigurációjukon. Tanácstalanság esetén érdemes rákeresni a YouTube-on a játék nevére, utánabiggyesztve a processzor és a videókártya típusát, a népszerűbb címek esetében így jó hatékonysággal kideríthető, hogy milyen beállítások mellett miféle teljesítményre lehet számítani.

Címkével próbálja majd jelezni a windowsos Xbox app, hogy milyen teljesítményre lehet számítani a kinézett játéktól az adott PC-nForrás: Tom Warren / The Verge

A Microsoft most csendben segíteni próbál, a Windows 11-gyel érkezett új Microsoft Áruház, továbbá az Xbox alkalmazás bizonyos címek esetén már képesek valamilyen mértékben jelezni, hogy az adott konfiguráció mennyire felel meg a fejlesztő által megadott minimum gépigénynek.

A Microsoft Áruházban már elérhető a rendszerkövetelmények részben az ellenőrzés, míg az Xbox appból a nyilvános előzetest kell használni a várható teljesítményt előrejelző címke megjelenéséhez, a bétázás az Xbox Insider Hub appban kapcsolható be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!