A Google szerint elég az androidosok kirekesztéséből

zaklatás telefon illusztráció sms
zaklatás telefon illusztráció sms
Vágólapra másolva!
Rátámadt az Apple-re, hogy az kezdje el támogatni az SMS/MMS iparági szabvány utódját.
Vágólapra másolva!

A Google jóvoltából közösségi médiás támadás áldozatává vált az Apple. A Get The Message (Vedd az üzenetet) kampány során a Google az internet népének segítségével kíván nyomást gyakorolni az Apple-re, hogy az kezdje el támogatni az SMS/MMS utódjául szolgáló Rich Communication Services (RCS) technológiát, mert akkor az elvárt módon működhetne az Android és iOS rendszerű mobilok közti szöveges kommunikáció.

Az iPhone még mindig SMS/MMS technológiákkal küldözgeti az üzeneteket az androidosoknak Forrás: Pixabay.com

Jelen pillanatban az iPhone-ok közti szöveges üzenetküldés az elvárt módon működik, az Apple saját iMessage szolgáltatásnak köszönhetően funkcionalitás, adatbiztonság, és kényelem tekintetében is teljesen chatappos élményben részesülnek a felhasználók. Viszont androidos mobilokkal máig csak SMS/MMS üzenetekben hajlandóak tárgyalni az iPhone-ok, ezzel kimondottan frusztráló, múlt évezredi élményt kínálva az összes csevegő félnek.

A problémára az említett RCS jelenti a megoldást, az iparági szabvány technológiával ugyanabban a modern felhasználói élményben részesülhet minden mobilozó, teljesen függetlenül a használt telefon típusától. Az androidos készülékek már évek óta támogatják az RCS-t, végre a mobilszolgáltatók is elég széles körben lehetővé tették a használatát a hálózataikon, így mára az Apple maradt az egyetlen olyan fél, amely elzárkózik a támogatásától.

Ráadásul ennek elsősorban nem műszaki, hanem üzleti oka van: az Apple szerint az iMessage fontos szerepet játszik a felhasználók saját hardveres és szoftveres ökoszisztémájába való bezárásában. Erre az Epic Games és az Apple pereskedése során derült fény, az utóbbi 2016-os belső levelezése szerint azért nem készülhet el androidos eszközökre az iMessage mobilapp, mert az megkönnyítené a kütyüit vásárlók számára a rivális eszközökre való átváltást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!