Órákat kell a neten lógniuk az új Windowsoknak

windows update
97 sebezhetőséget javított 2022 januárjában a Microsoft
Vágólapra másolva!
Különben nem működik megbízhatóan a Windows Update frissítőszolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Szokatlan jellegű tájékoztatás érkezett a Microsofttól, a Windows Update egyik programmenedzsere szerint a Windows 10-es és Windows 11-es gépeknek legalább nyolc órát kell az interneten tölteniük ahhoz, hogy nagy sikerességi rátával tudják telepíteni a minőségi és funkcionális frissítéseket.

Windows Update Forrás: Origo

David Guyer szerint a telemetriai adatok azt mutatják, hogy csendes és háttérbeli automatikus frissítgetés esetén a javítások sikeres letöltéséhez két óra megszakítás nélküli online időre van szükségük a számítógépeknek, majd utána nem feltétlenül egyhuzamban, de további hat órát kell üzemben tölteniük.

Emögött az a ráció, hogy a tapasztalatok szerint nagy átlagban ennyi idő kell a frissítések sikeres letöltéséhez és telepítéséhez.

A Windows 10 már nem támogatott főverzióit futtató számítógépek 50 százaléka nem éri el fenti online időtartamokat, a még támogatott főverzió ellenére 60 napnál régebbi biztonsági javítási szinten lévő gépeknél pedig 25% az arány.

Emiatt a Windows 10 vagy Windows 11 rendszerű számítógépeiket ritkán és/vagy rövid ideig használóknak érdemes havonta ránézniük a Gépház alkalmazás Windows Update részére, hogy naprakész-e az operációs rendszerük. A Microsoft minden hónap második keddjén, magyar idő szerint estefelé adja ki a menetrendszerű biztonsági frissítéseket, így minden hónap második szerdája jó időpontnak tűnik a helyzet ellenőrzésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!