A fejlesztőit sem érdekli Zuckerberg metaverzuma

mark zuckerberg metaverzum metaverse horizon worlds
Így néz ki 2022 végén a Horizon Worlds, de Mark Zuckerberg szerint úton van már a modernebb grafika
Vágólapra másolva!
Már ukázban kellett kiadnia a főnöknek, hogy most azonnal meg kell szeretniük.
Vágólapra másolva!

Nem megy simán Mark Zuckerberg metaverzumos projektje, a közösségi média jövőjének kikiáltott, virtuális valóságos Horizon Worlds szolgáltatás iránt jelenleg csekély a fogyasztói érdeklődés, miközben negyedévente milliárd dollárokat éget el a fejlesztése, a nyilvános tesztverziója alapján pedig lassan halad rajta a munka. Mindezek ellenére is meglepetést keltettek a Meta belső levelezései, a The Verge birtokába került e-mailek szerint a véltnél is nagyobb a baj a Horizon Worlds háza táján.

Így néz ki 2022 végén a Horizon Worlds, de Mark Zuckerberg szerint már úton van a modernebb grafika Forrás: Mark Zuckerberg

Mindkét kiszivárogtatott levelet Vishal Shah, a metaverzumos üzletág alelnöke írta a Meta dolgozói számára. Az első szeptember 15-i dátumúban arról értekezik, hogy a belső statisztikák szerint a saját fejlesztői közül sem használják sokan a metaverzumot. Ez a bugosságának, a teljesítménybeli problémáinak, a borzasztó kezdési élménynek tudja be. A terméket nem tartja jól megépítettnek és funkcionálisnak, így szerinte a felhasználók nem is képesek megtapasztalni a varázsát.

– tette fel a jogos kérdést a Horizon Worlds kapcsán.

Ez csak a kezdet volt, szeptember 30-án Shah egy erősebb hangvételű körlevélben panaszkodott, hogy az előző e-mailjét követően semmit sem javult a használati statisztika. Emiatt konkrétan fenyegetőzni kezdett, állítása szerint készülőben van egy terv, amely felelősségre vonná Horizon World fejlesztését végző csapatok vezetőit, ha hetente legalább egyszer nem kényszerítik rá a dolgozókat a termékben való időtöltésre.

– adta ki az ukázt.

A Meta szóvivője nem tagadta a levelek valódiságát, ám állítása szerint a vállalatnak meggyőződése, hogy a metaverzum a számítástechnika jövője, egy emberek igényei köré épített megoldásról van szó. A fejlesztése több éves kaland, amely során figyelembe veszik a felhasználói visszajelzéseket, folyamatosan javul a termék.

Egyelőre nem úgy tűnik, mintha a metaverzumozás az emberek természetes igényei közé tartozna.

Érdekességként a Horizon Worlds az év elején 300 ezer nyilvános tesztelővel rendelkezett, az ígéret szerint a mobileszközökről és a böngészőkből elérhető verzióinak az év végén kellene megjelenniük. Shah szavai alapján jó kérdés, hogy ez tényleg megtörténik-e.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!