Megszűnik az LCD panelek gyártása a Samsungnál

samsung display oled érintőkijelző okostelefon
Áramspórolási célból képes 10-120 Hz között állítani a képfrissítési sebességét a Samsung új OLED érintőkijelzője
Vágólapra másolva!
A vártnál fél évvel korábban zárhat le egy korszakot a cég, csökkenteni próbálhatja a kárát.
Vágólapra másolva!

Régóta nem jövedelmező az LCD kijelzőpanelek gyártása a Samsung Display számára, a termelésük 2014. januári csúcspontjához képest mostanra 63,4 százalékkal csökkent a megjelenítők eladási ára. Ennek részbeni oka, hogy kínai BOE és a tajvani AU Optronics piacra való belépésével a fogyasztók számára kedvező árharc kezdődött a piacon.

Az OLED és a kvantumpontos kijelzők gyártására kíván fókuszálni a Samsung Display Forrás: Samsung Display

A talán túlságosan agresszívé vált versengés miatt a Samsung Display már 2020-ban be kívánta fejezni az LCD-gyártást, ám a koronavírus-járvány hatására emelkedni kezdett a például tévékben, mobilokban, tabletekben, laptopokban, monitorokban használt panelek ára, plusz az anyacég Samsung Electronics is jelezte, hogy a rivális LG-től való vásárlás helyett inkább házon belülről kívánja beszerezni a megjelenítőket, így végül 2022 végére lett halasztva az utolsó gyártósorok leállítása.

A dél-koreai The Elec információi szerint most újból változott a helyzet, a Samsung Display a várthoz képest fél évvel korábban, már idén június végén leállíthatja az LCD-gyártást, feltehetően a veszteségeinek minimalizálása céljából.

Az informátor szerint ettől a ponttól kezdve az OLED és a kvantumpontos (QD) megjelenítők előállítására kíván fókuszálni a vállalat, a nyugdíjazásra kerülő paneltípus gyártásában résztvevő dolgozók pedig az újabbak előállításában segédkezhetnek majd, így tömeges elbocsátás nincs kilátásban a pályakorrekció miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!