Elkalkulálta magát a kínai processzorember

vámkezelés csempészet
Zeng százhatvan processzor és tizenhat kettéhajtható mobil vámkezeléséről feledkezett meg
Vágólapra másolva!
Egy raklap CPU mellett tizenhat kettéhajtható mobilt is rejtegetett a ruhája alatt.
Vágólapra másolva!

Napokon belül két érdekes fogásuk is volt kínai vámosoknak, az XFX kártyagyártó közel hatezer adókerülési célból meghamisított papírmunkájú grafikus vezérlőjének lefoglalását követően Csuhaj városban is feltartóztattak egy csendben elsompolyogni próbáló duhajt. Zeng a repülőtér vámkezelést nem igénylő utazók számára fenntartott útvonalán kívánt távozni, első pillantásra nem tűnt gyanúsnak, azonban az illetékesek felfigyeltek az abnormális járására.

Zeng százhatvan processzor és tizenhat kettéhajtható mobil vámkezeléséről feledkezett meg Forrás: China Customs

Az átkutatása során gyorsan kiderült, hogy Zengnek bizony bőven lett volna dolga a vámosokkal, százhatvan darab processzort és tizenhat kettéhajtható mobilt felejtett el bevallani a hatóságnak. A csempészáru a vádlijára, a derekára és a hasára volt felerősítve, elsősorban 11. és 12. generációs Intel Core központi egységeket cipelt, a telefonok típusáról nem adott tájékoztatást a hatóság.

A kisebb elektronikai termékek ilyen jellegű csempészete nem újdonság, számos „telefonimportőrös" incidens mellett a kínai vámosok tavaly két együtt dolgozó férfiről összesen 304 darab Intel Core processzort hámoztak le, a rakomány nagyobbik részét cipelő csempész 256 darabot viselt belőlük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!