Mégsem tiltja az AirTag használatát a Lufthansa

lufthansa repülő
Pályakezdőknek indít tehetségprogramot a Lufthansa
Vágólapra másolva!
Biztonsági okokra hivatkozott, egyes utazók más szándékot sejtettek a lépés mögött.
Vágólapra másolva!

Felháborodást váltott ki az utazóközönségének egy részéből a német Lufthansa légitársaság, múlt szombaton egy közösségi médiás bejegyzésben közölte, hogy első és egyetlen légitársaságként be fogja tiltani az aktivált Apple AirTag követőkütyük repülőire való felvitelét. Ezeket az élelmesek a poggyászaikba rejtik, hátha követni tudják azokat az elkallódásuk esetén.

Nem mindenki hitte el a Lufthansának, hogy biztonsági okból próbálja betiltani az AirTagek használatát a csomagokban Fotó: Pixabay

A bejelentést követő napon a Lufthansa azt állította, hogy a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) előírásait követi, a cég szerint az AirTagben lévő CR2032 gombelem és Bluetooth LE hardver veszélyes termékeknek tekinthetőek. A szervezet hivatkozott szabályozásai alapján mindkettő téves feltételezésnek tűnt, a mérges utazók inkább arra gyanakodtak, hogy Lufthansa az imázsának védelme érdekében cselekszik: az AirTagek betiltásával próbálná csökkenteni a közösségi médián keresztül a nagyközönség elé kerülő, elveszített poggyászos incidensek számát.

Akármi is legyen a helyzet, a hét közepére visszakozott a Lufthansa, letett az AirTag betiltásának tervéről. A szóvivője szerint a német szövetségi légügyi hatóság biztosította a légitársaságot, hogy az Apple kütyüi nem jelentenek veszélyt a légi közlekedés biztonságára, így ezzel a vállalat részéről lezárult az ügy, a jövőben nem is kívánja kommentálni a botrányt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!