Valószínűleg lekorlátozza az USB-C-t az Apple

Apple, iPhone, 14 Pro Max, teszt
A hátlapi kamerasziget elrendezése tipikusan "iPhone-os".
Vágólapra másolva!
A szivárgások szerint egyedi alkatrésszel látnák el a portot, hogy az hitelesítse a kompatibilis tartozékokat.
Vágólapra másolva!

Az EU-s szabályozások hatására az Apple az idén ősszel bemutatandó iPhone 15 szériát már kénytelen USB-C porttal felszerelni – de a cupertinói cégtől megszokott módon ebben is lesz egy csavar.

Kínából származó szivárgások szerint az Apple egyedi alkatrésszel látná el az USB-C portot, ami így képes lenne hitelesíteni a csatlakoztatott kiegészítőket, kábeleket, töltőket, eszközöket.

Forrás: Origo

Ismerős? A Lightning port ugyanezt csinálja, és ki is írja, hogy a kiegészítő nem támogatott, amennyiben nem a Made for iPhone licencprogram (ami egyébként igen jövedelmező az Apple-nek) keretében gyártották.

Ez még csak pletyka, de a szakemberek szerint tipikus Apple-húzás lenne, és persze valamilyen szinten a felhasználás biztonságát, minőségi élményét fokozná, ha jeleznék, hogy valami nem megfelelő kompatibilitású. Letiltani nem valószínű, hogy letiltanák azonban az ilyen kiegészítőket, hiszen az EU vélhetően beavatkozna – a szakértők szerint így valószínű, hogy a nem kompatibilisnak ítélt kiegészítőket csak lekorlátozzák, például lassabb töltésre vagy fájlátvitelre. Azt pedig már régóta pletykálják, hogy gyorsabb öltést és adatátvitelt csak a Pro modellek kapnak majd.