Közel lehet a vég a Tumblr számára

laptop notebook számítógép computer home office vakáció nyaralás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Lélegeztetőgépre került, minimumra csökkentették az üzemeltetői gárdáját.
Vágólapra másolva!

Aggodalomra okot adó hírek érkeztek a piacvezető WordPress blogmotort és blogszolgáltatást fejlesztő Automattic háza tájáról, a vállalat egy belső körlevélben bejelentette, hogy innentől kezdve abszolút minimum gárdával üzemel tovább a 2019-ben felvásárolt Tumblr mikroblog-szolgáltatás.

Nagyon visszaszorult a videós tartalmak által uralt közösségi médiában a mikroblogolás Forrás: Pavel Danilyuk / Pexels

A fénykorát az előző évtized elején élt szolgáltatás egy klasszikus startupként indult, majd 2013-ban felvásárolta a Yahoo, ám az új tulajdonos alatt egyre irrelevánsabbá vált, majd a pornográfiát is betiltották rajta. Ezután 2019-ben megvette az Automattic, azonban a mostani belső e-mail alapján nem sikerül mit kezdenie vele, a tiktokszerűvé alakítása nem segített a népszerűségén.

A most kiszivárgott e-mail nem sok jót sejtet, a belátható jövőben a Tumblr üzemeltetését egy abszolút minimum csapat végzi majd, jórészt moderátorokról és terméktámogatásos személyekről van szó, a portál szükségtelenné vált 139 dolgozójának többsége új pozíciókat kap a vállalaton belül. A levél alapján a Tumblr népszerűség és bevétel tekintetében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiába tettek bele 600+ emberévnyi munkát a felvásárlása óta.

A levél erősen sejteti, hogy hacsak nem történik valamiféle csoda, akkor bizony meg vannak számlálva a Tumblr napjai.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!