Kétmillió dollárt követel a Floridai Joker

florida joker gta 6 grand theft auto vi
Jó eséllyel tényleg a Floridai Joker inspirálta a karaktert, de kártérítés ennyiért még nem jár
Vágólapra másolva!
Szerinte felhasználták a kinézetét a GTA VI kedvcsináló videójában.
Vágólapra másolva!

Egy évtizednyi várakozást követően a Rockstar Games végre leleplezte a Grand Theft Auto játékszéria következő részét. A GTA VI remekül sikerült trailere rögtön Guiness-rekordot állított be, az első napon 90,4 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on, ezzel minden idők legnagyobb megtekintési számát generált játékleleplezése lett az első 24 órában. Hírünk írásakor már 133 millió felett járt a videó.

Jó eséllyel tényleg a Floridai Joker inspirálta a karaktert, de több millió dolláros kártérítés ennyiért még nem jár Forrás: Dexerto

A másfél perces kedvcsináló érdekessége, hogy számos popkulturális jelenséget és karaktert is megidéz, többek közt látszólag a Floridai Joker is feltűnik benne. A magát volt tetoválásmodellnek valló Lawrence Sullivan még 2017-ben keltett szenzációt a rabosítási fotójával, akkor 29 évesen töltött lőfegyverrel hadonászott a forgalomban, így kénytelenek voltak begyűjteni a rendőrök. Többek közt Joker szöveg és Batman-logó is van az arcán, láthatóan odáig van a Sötét Lovag ellenségéért.

A GTA 6 trailerének megjelenését követően gyorsan előkerült a férfi, a közösségi médiában bejelentette, hogy „Ez én vagyok, beszélnünk kell, GTA". Sullivan azóta tisztázta, hogy 2 millió dollár sérelemdíjat szeretne látni a Rockstar Games-tól a kinézetének felhasználásáért, szerinte nyilvánvalóan ő inspirálta a videóban látható karaktert, még ha nem is másolták le egy az egyben a tetoválásait.

@lawrence.sullivan0#gta6#gta6new#gtaonline#gta6joker#florida#maimijoker#gta6#floridajoker#miami#305#727#gta6trailer#thejoker#facetattoos#jokersmile#dc#fyp#joker♬ original sound - Lawrence Sullivan

Ugyan a karakter és a kontextus alapján valóban gyanús, hogy a videón látható figurához köze lehet, azonban az óriási összegű kártérítés kicsikarása akadályokba ütközhet. A Rockstar ügyvédei garantáltan jó néhányszor átnézték a publikálása előtt a trailert, plusz van tapasztalatuk az ilyen vitákban, annak idején Lindsay Lohan ügyvédeit is leszerelték.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!