Nyíltan kineveti a felhasználókat a Microsoft

férfi, párkeresés, laptop, munka
Headache, tired and a man with a laptop and stress from an email, project or communication. Frustrated, anxiety and a businessman reading a chat on a computer about a mistake or work fail in office
Vágólapra másolva!
Egy közösségi médiás bejegyzésben újból megmutatta a valódi arcát.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 kiadása óta számos alkalommal nyilvánvalóvá tette a Microsoft, hogy az üzleti érdekei felülírják a Windowst használók akaratát. Pár konkrét példát hozva hajlandó volt megtévesztő kezelőfelületi dizájnnal az akaratuk ellenére rávenni a számítógépezőket az újabb Windows-főverziók telepítésére, a Start menü keresőmezőjében nem engedi lecserélni a Binget, az Edge böngésző használatát pedig az évek során már követhetetlen mennyiségű trükkel erőltette.

A Microsoft szerint nem hiányzik a nyaggatóablakból az ajánlat végleges elutasítására használható gomb Forrás: Neowin

Az EU-ban szerencsére hamarosan javulni fog a helyzet, miután törvénnyel rákényszerítik a Microsoftot, hogy a releváns praktikáinak legalább egy részét a szögre akassza. Ettől függetlenül a cég nem változott, amit a napokban kitört közösségi médiás botránya is egyértelműen bizonyít.

Ennek során az X (Twitter) egyik használója kitett egy képernyőképet, megemlítve a Microsoft Edge hivatalos X-oldalát. A képen az Edge-ben megjelent nyaggatóablak látszik, ami arra próbálja rávenni a számítógépezőt, hogy állítsa vissza alapértelmezett keresőnek a Binget a böngészőben.

Az ablak nem kínál az ajánlat végleges elutasítására használható gombot, helyette csak jóváhagyás és későbbre halasztás gombok vannak rajta.

A felhasználó azzal a kommentárral osztotta meg a képet, hogy „@MicrosoftEdge, hiányzik a soha gomb", mire a böngésző közösségi médiás oldalát kezelő személy visszaírta kommentben, hogy „Nem, nem hiányzik", és odabiggyesztett egy kék szívecskés emojit a szöveg mögé.

A borítékolhatónak megfelelően további hozzászólásokban megkapta a magáét a Microsoft, hogy mégis mit képzel magáról, erre a Microsoft Edge közösségi médiás oldalának kezelője röviddel később inkább törölte a botrányt kavart kommentet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!