Óriási leépítést jelentett be a Spotify

Daniel Ek, Spotify
Daniel Ek, CEO of Swedish music streaming service Spotify, poses for photographers at a press conference in Tokyo on September 29, 2016. Spotify kicked off its services in Japan on September 29. / AFP PHOTO / TORU YAMANAKA
Vágólapra másolva!
Idén már harmadjára, ezúttal ezerötszáz fő nézhet új munka után.
Vágólapra másolva!

Szinte mindegyik nagy technológiai céghez hasonlóan a Spotify is őrült toborzásba kezdett a koronavírus-járvány idején, az elmúlt nagyjából három évben megduplázta a dolgozóinak számát. Ez sajnos fenntarthatatlannak bizonyult, így Daniel Ek vezérigazgató hétfőn újabb nagy leépítést jelentett be, idén már harmadjára küld el tömegesen munkavállalókat.

Daniel Ek, a Spotify vezérigazgatója Forrás: AFP/Toru Yamanaka

Az első leépítési hullám januárban történt, akkor ~600 fő vesztette el az állását, majd júniusban további 200 főnek kellett távozni a podcastos részlegtől. A mostani harmadik hullám messze túltesz az eddigi kettőn, a dolgozók 17%-ának kell mennie, ami nagyjából 1500 főt jelent a 9250 körüli létszámból.

A vezérigazgató szerint a leépítés mérete sokakat meglephet, miután az elmúlt időszakban növekedni tudott az üzletágában piacvezető Spotify, ám a gazdasági bővülés lassulása és a jelentősen megemelkedett költségek miatt szükség van rá. Álláspontja szerint a vállalatnak fókuszáltabbá és hatékonyabbá kell válnia, túl sok ember van, akinek a munkája túlságosan csekély mértékben járul hozzá a cég sikeréhez, mert csak támogatják mások munkáját, vagy a munka körül ténykednek valamit.

– kommentálta a helyzetet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!