A félrekacsintgató Samsung miatt pánikol a Google

samsung galaxy z flip4 okostelefon szelfi kettéhajtható mobil
Samsung Galaxy Z Flip 4
Vágólapra másolva!
Többek közt az okostelefonjain is átállhat a Bing keresőmotorra a gyártó.
Vágólapra másolva!

A vártnál is jobban felkavarta a keresőmotoros piac állóvizét a Microsoft Bingben elérhetővé vált chatbotos keresés, a Google dolgozói jelenleg erejüket megfeszítve próbálják használhatóvá és elérhetővé tenni annak Bard névre hallgató, házon belül fejlesztett riválisát a vállalatuk termékeiben.

Nincs kizárva, hogy Bingre cseréli az alapértelmezett keresőmotort a Samsung Forrás: Samsung

A The New York Times exkluzív értesülései szerint a színfalak mögött az eddig sejtettnél is nagyobb dráma zajlik a Bing chatbotja miatt a Google-nél. A cég belsős kommunikációja alapján a vezetőség márciusban értesült a hírről, hogy a Samsung fontolgatja a Bing keresőmotorra való átállást az okostelefonokhoz, táblagépekhez, vagy épp okostévékhez hasonló eszközein, a váltás ötletét teljes mértékben a Bing chatbotjának számlájára írták.

A Bingre való átváltással való kacérkodás konkrétan pánikot keltett a Google vezetőségében, hiszen a Samsung egyrészt évi 3 milliárd dollárt fizet az alapértelmezett keresőmotoros üzlet keretében a vállalat számára, másrészt pedig a legnagyobb és legfontosabb androidos mobilgyártóról van szó.

Egyáltalán nem mindegy, hogy a Samsung termékeit megvásárlók melyik cég keresőmotorját használhatják alapértelmezettként, főleg ha megtetszik nekik a Bing chatbotja.

A hírek szerint egyelőre nincs végleges döntés arról, hogy a Samsung marad-e a Google keresőnél vagy átvált-e a Bingre, még tartanak a tárgyalások a felek között. Emellett a Google keresőmotor valamikor a belátható jövőben jelentősen megújulhat a chatbotos integráció jóvoltából, a cég akár puszta türelemkéréssel is megpróbálhatja javítani az esélyeit a tárgyalások során a régi üzletfelénél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!