Be akarják tiltani a TikTok használatát

TikTok data protection Processes USA China app Mobile Online media Symbol photo Symbol image Horizontal INTERNET GOVERNMENT SMARTPHONE TECHNOLOGY SYMBOL
PRODUCTION - 28 April 2021, Berlin: The logo of the app TikTok is seen on the screen of a smartphone. US President Joe Biden has lifted the bans on the apps Tiktok and WeChat ordered by his predecessor Donald Trump. (to dpa "US administration lifts Trump sanctions on Tiktok and WeChat") Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években folyamatosan napirenden volt a TikTok használatával járó aggályok kérdés világszerte. Ma egy komoly döntés születhet ezzel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A közösségi app mögött álló ByteDance nem tudta meggyőzni a törvényhozókat, hogy a TikTok nem kémkedik, így egyre több állam tiltotta le a hivatali eszközökön az app használatát (az USA-n kívül Kanadában, Belgiumban és az Európai Bizottság körein belül is hoztak hasonló döntéseket).

Az amerikai kormány ráadásul hónapok óta arra készül, hogy végleg és teljesen letiltsa az appot az országban.

Az ugyanis saját álláspontjuk szerint elfogathatatlan fenyegetést jelent az Egyesült Államok nemzetbiztonságára nézve.

A ByteDance vezérigazgatója, Shou Chew most arra hívta fel a figyelmet, hogy a TikToknak már 150 millió aktív felhasználója van az Egyesült Államokban, tehát az ország közel fele használja a közösségi appjukat. Ezek közül ötmillió olyan amerikai vállalkozás van, amelyek a TikTokon keresztül érik el az ügyfeleiket, így a teljes letiltás nagyon komoly kárt jelentene rengeteg embernek.

Az üggyel kapcsolatban sok minden fog eldőlni a mai napon, ugyanis a TikTok vezetője ma az amerikai Kongresszus előtt fog beszélni a cég felhasználói adatokkal kapcsolatos gyakorlatáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!