Százmilliót raboltak fényes nappal

magic the gathering
Kaméleonként beleolvadtak a környezetükbe, háromszázezer dollár az ellopott kártyák bolti ára
Vágólapra másolva!
Kölcsönvett békával kitoltak egy raklap árut a Gen Con társasjátékos rendezvényről.
Vágólapra másolva!

Arcátlan bűntény sokkolta a világ legnagyobb társasjátékos konferenciáját, a múlt hét második felében Indianapolis városában sikeresen lebonyolított Gen Con nulladik napján két férfi a létező legegyszerűbb módon lovasított meg egy teljes raklap Magic: The Gathering gyűjthető kártyát.

Kaméleonként beleolvadtak a környezetükbe, háromszázezer dollár az ellopott kártyák bolti ára Forrás: Indianapolis Metropolitan Police Department

A nyitás előtti napon a rendezvény kiállítói a standjukat állítják fel, így óriási a kavarodás, mindenhol raklapokat tologató emberek tüsténkednek. Ez helyzeti előnyt adott a tolvajoknak, anélkül képesek voltak meglovasítani egy teljes raklap játékkártyát, hogy a tevékenységük időben feltűnt volna bárkinek.

A biztonsági kamerák felvételein viszonylag jól felismerhetőnek tűnnek az elkövetők, azonban hírünk írásáig a rendőrség nem tudta azonosítani a párost. Az ellopott játékkártyák bolti ára körülbelül 300 ezer dollár, durván 107 millió forint, azonban a ténylegesen bennük lévő kártyák típusától függően akár masszívan nagyobb is lehet a zsákmány piaci értéke.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!