Vége lehet a Windows 11 okosban való telepítésének

laptop notebook számítógépezés windows 11
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Nagyon kidobatná a régebbi, de még használható számítógépeket a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Szinte teljesen megállt idén tavasszal a Windows 11 terjedése, a biztonsági okokat hangoztatva magasra vett rendszerigénye miatt látszólag elérte azt a pontot a rendszer, hogy elfogytak a rá frissíthető Windows 10-es számítógépek. Ez probléma, hiszen a jelenlegi álláspont szerint a Windows 10 legtöbb kiadása 2025 őszétől nem kap többé biztonsági frissítéseket, a kérdéses időpontig minimalizálni kellene annak piaci részesedését.

A jövőben további trükközésre lesz szükségük azoknak, akik hivatalosan nem támogatott konfigurációkon használnák a Windows 11-et Forrás: Windows / Unsplash

A Microsoft eddig semmi jelét sem adta, hogy hajlandó volna lejjebb adni a Windows 11 gépigényéből, ráadásul most a Deskmodder beszámolója szerint a legújabb build 25905 nyilvános előzetesében bővítette a követelményeknek való megfelelőség ellenőrzését. A telegramos csatornáján lévő felhasználók nagy meglepetésére Intel Core 2 Duo T6500 és AMD Turion II P650 processzoros régi laptopokra sem sikerült telepíteni azt, a blokkolások kikerülésére eddig sikeresen alkalmazott módszer már nem volt elég.

Természetesen nem eszik ilyen forrón a kását, a telepítőkészletben lévő install.wim állomány régebbi verzióra való lecserélését követően mégis sikerült installálni a régi hardverekre a legújabb előzetest. Ettől függetlenül lazítás helyett a Microsoft nyilvánvalóan keményíteni próbál a Windows 11 papíron nem kompatibilis gépekre való telepítésének ügyében, és ha nagyon komolyan gondolja, akkor akár véget is vethet a rendszer használatának a régi PC-ken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!