Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

[Frissítve] Vége lehet több videójátékos kiadványnak

gamer pc számítógép laptop notebook gaming videojáték
Fotó: Onur Binay / Unsplash
Vágólapra másolva!
Felvásárolt pár riválist az IGN, óriási leépítések vannak folyamatban.
Vágólapra másolva!

Az írott média legtöbb szegmenséhez hasonlóan a videójátékokra szakosodott sajtóban is régóta súlyos válsághelyzet van, a médiafogyasztási szokások és a reklámipar működésének megváltozása miatt minden emberi és üzleti erőfeszítés ellenére kilátástalannak tűnik a túlélésért folyó küzdelem. 

Az iparág konszolidációja most folytatódott, az amerikai IGN Entertainment bejelentette a brit Gamer Network kiadó weboldalainak ismeretlen összegért való felvásárlását, többek közt a Gamesindustry.biz, az Eurogamer, a Rock Paper Shotgun, a VG247, továbbá a Dicebreaker került a tulajdonába.

Egyelőre nem világos, hogy mik az új tulajdonos tervei, ám a bejelentés óta a kérdéses kiadványok teljesen elnémultak, látszólag csak korábban beidőzített megjelenésű anyagok váltak elérhetővé rajtuk. A közösségi médiában befutott hírek szerint a Rock Paper Shotgun és a Gamesindustry.biz szerkesztőségeit leépítették, és további elbocsátások vannak folyamatban.

Alice Bell, a Rock Paper Shotgun helyettes szerkesztője már megerősítette az elbocsátását az X közösségi oldalon, jó eséllyel rövid időn belül tisztázódik, hogy nagy vonalakban mik az új tulajdonos elképzelései. További jó kérdés, hogy mi lesz a gaming műszaki oldalára fókuszáló Digital Foundry sorsa, emögött egy javarészt magánkézben lévő vállalkozás áll, ám eddig az EuroGamer fontos tartalombeszállító partnere volt.

Frissítés: röviddel hírünk megjelenése után újraindult az EuroGamer, a főszerkesztő beszámolója szerint az elbocsátások közvetlenül nem érintették a szerkesztőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről