Pálffy István nem csak a híradózáshoz ért

Vágólapra másolva!
Pálffy István 16 éve aktív résztvevője a Kapolcson és környékén megrendezett Művészetek Völgyének. Volt már kiállító, támogató, programgazda, ezúttal pedig csehországi barangolása során készített fényképeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

"Éveken át én kaptam Kapolcstól, most én adok. Kapolcs, a Völgy: a régiók Európája. Emberek, nyelvek, kultúrák találkozási pontja. Évről évre tanúságot tesz amellett, hogy a jobbító szándék és az összefogás csodákra képes. Ezért járok oda" - vallja a híradós, aki tévés munkája mellett fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást.

Kevesen tudják róla, hogy két felsőoktatási intézményben is tanít, illetve az Új Európa Alapítvány kurátoraként azon dolgozik, hogy tehetség és a szorgalom hozzájáruljanak egy élhetőbb környezet kialakításához. Júliusban jelent meg Pálffy hetedik könyve, Konyha-Kultúra-Kalauz sorozatának legújabb kötete, amely Csehországot járja be.

A gasztrokulturális kézikönyvben számtalan fotó is helyet kapott, melyeket maga Pálffy készített. A híradósnak régóta szenvedélye a fényképezés, vonzzák az apró, de jellegzetes részletek, a városok atmoszféráját elővarázsoló hangulatképek. Legjobb fotói közül negyvenkettőt július 27. és augusztus 5. között Kapolcson, a faluház udvarán állít ki a híradós.

A Magyar Televízió Kultúrház című műsora július 30-án, hétfőn számolt be a völgybéli eseményekről, de Az Este című hírháttér műsorból is tájékozódhatnak az érdeklődők a fesztivál ideje alatt.

Forrás: MTV