Vizsgálják Doktor House-t

Vágólapra másolva!
Doktor House szemináriumi  tantárgy lett a marburgi egyetem orvostudományi karán, a Klinikát viszont az egyetem illetékesei már nem tartották arra érdemesnek.
Vágólapra másolva!

Jürgen Schaffer, az orvosi kar igazgatója, kardiológus elmondta, hogy a Doktor House-t rendszeresen megtekintik, s elemzik az orvostanhallgatókkal a heti szemináriumon, az ugyanis általános megítélés szerint hasznos kiegészítését jelenti a tantervnek. Úgy látja, a sorozat nemcsak szórakoztató és izgalmas, hanem jóval közelebb jár a valósághoz, mint minden más, általa ismert orvosi televíziós sorozat - olyannyira, hogy House diagnózisait mindenképp elemezni kell. - A sorozat ugyanakkor rendkívül jól ábrázolja az egyes betegségek tüneteit, az azokkal járó panaszokat, a kezeléssel kapcsolatos elképzeléseket s a diagnózisfelállításokat - hangoztatta az igazgató, hozzátéve, hogy a diákok egyik kedvenc tárgyáról van szó.

A magyar televízióban évekkel ezelőtt vetített Klinika főszereplőjéről, Brinkmann professzorról azonban az igazgató már nem volt ilyen jó szakmai véleménnyel, s ezért fel sem merült, hogy ez a filmsorozat is szemináriumi tárgy legyen. Brinkmann ugyanis annak idején már "a folyosón tíz méterről" megmondta, hogy a betegnek szívinfarktusa van - fogalmazott az igazgató. "Azoknak a betegeknek a túlnyomó többsége, akiket Doktor House meggyógyít, az egykori híres Fekete-erdei klinikán valószínűleg meghalt volna" - vélekedett a marburgi professzor.