Gyönyörűen zárt a Vészhelyzet

Vágólapra másolva!
Méltó módon búcsúzott a Vészhelyzet: az Egyesült Államokban 1996 óta nem voltak ennyien kíváncsiak egy drámai sorozat záróepizódjára.
Vágólapra másolva!

A maga idejében forradalmi, a műfajt megújító kórházi sorozat tizenöt évad után április 2-án búcsúzott a nézőktől: a fináléra átlag 16,4 millió néző volt kíváncsi - legalábbis a legfrissebb adatok szerint, pénteken ugyanis még 16,2 milliót jelzett a Vészhelyzet-et futtató NBC.

A mostani nézőszám kisebb rekordot jelent, 1996 óta nem fordult ugyanis elő, hogy ennyien látták volna egy drámai sorozat záróepizódját: abban az évben viszont a Gyilkos sorok (Murder, She Wrote) fináléja kicsivel több embert, 16,5 milliót vonzott a képernyő elé.

Más kérdés, hogy a vígjátéksorozatok között van több olyan is, amelyik jobban teljesített ebből a szempontból: a Jóbarátok 2004-es zárását például 52,5 millióan figyelték, a Seinfeld-ét pedig még ennél is jóval többen, 76,3 millióan - igaz, mindkét széria az NBC-n futott, így a csatornának nincs oka panaszra.

A Vészhelyzet az utolsó évadra több korábbi sztárját is visszacsábította, a záróepizódban például a John Cartert játszó Noah Wyle-t és Benton doktort, vagyis Eriq La Salle-t láthattuk. A klasszikus sorozatot mi is elbúcsúztattuk egy nagyobb cikkben.