Tévétörténelmet írt egy focimeccs

Vágólapra másolva!
Egy hétfő esti amerikaifoci-meccs lett minden idők legnézettebb kábeltévés adása az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A Minnesota Vikings és a Green Bay Packers összecsapásába összesen 21,8 millió amerikai kapcsolódott be az ESPN csatornán, ami a legnézettebb kábeltévés adássá tette a mérkőzést. A hétfői meccs könnyedén lepipálta a korábbi rekordot, amelyet szintén az ESPN egyik amerikaifoci-közvetítése tartott.

A Philadelphia Eagles és a Dallas Cowboys 2008-as meccsére 18,6 millióan voltak kíváncsiak, előtte körülbelül egy évig pedig a High School Musical (itthon Szerelmes hangjegyek) második része tartotta a rekordot: az a Disney csatornán ment, 17,2 millió nézővel.

A mostani mérkőzéssel az ESPN nemcsak a kábeladók között teljesített jól, de pár országos csatornát is megelőzött: maga mögé utasította többek közt az ABC-t is, ahol a Dancing With the Stars (az amerikai Szombat esti láz) "mindössze" 17,8 milliós nézettséggel ment le.

Az ok, amiért az amerikaifoci-mérkőzésre ennyien kíváncsiak voltak, az lehetett, hogy a Green Bay Packers korábbi embere, Brett Favre most már a Minnesota Vikings csapatát erősíti, és most először játszott régi csapata ellen. A meccset egyébként a Vikings nyerte, 30-23-ra.