Kállayék is elismerik, hogy nem A Dal hibázott

Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2016 című televíziós showműsor, döntő,
Budapest, 2016. február 27. A Kállay Saunders Band lép fel az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2016 című televíziós showműsor döntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai gyártóbázisán 2016. február 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Kétszer is előadhatta dalát Kállay-Saunders A Dal 2016 döntőjében, de nem szólt jól, nem volt összehangban a playbackről jövő zenével. A Kállay Saunders Band szereplése kapcsán felmerült találgatások miatt tárgyalóasztalhoz ültek az érintettek. Még jegyzőkönyvet is kaptunk az MTVA-tól.
Vágólapra másolva!

Ott voltak a műsor gyártójának képviselői, valamint a Kállay Saunders Band menedzsere, Tabár Zoltán, kiadója, Bérczes Ádám valamint zenésze, Tóth Ádám.

A felek közösen meghallgatták a műsorszám alatt a stúdióban rögzítésre került összes vágatlan hangsávot, amely rögzítette a fellépések alatti hangok mellett Kállay Saunders András döntőbeli első fellépése előtti, és a két fellépése közötti, mikrofonja által rögzített hangokat. A hangfelvételek bejátszásra kerültek Pacsai Márk részére is, aki a Kállay Saunders Band zeneszerző- és hangszerelője.

A Kállay Saunders Band a A Dal 2016 döntőjében Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az egyeztetésen elhangzottak alapján a felek egyhangúan arra a következtetésre jutottak, hogy

az összes monitorrendszerben (így Kállay-Saunders fülében és a színpadon is) ugyanaz a zenei alap szólt, amit a fellépő előzetesen a műsorgyártó rendelkezésére bocsátott,

és C mollban került felvételre, tehát sem az első, sem a megismételt fellépés során technikai hiba vagy szabotázs nem történt.