Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kóbor János: Ma már biztosan nem alapítanék zenekart

Kóbor János Balaton Balatoni nyár A Balatoni nyár című műsor forgatása Kóbor Jánossal
A Balatoni nyár című műsor forgatása Kóbor Jánossal
Vágólapra másolva!
Kóbor János, az Omega frontembere szerint a rock'n'roll már rég nem egy életérzés, ha ma lenne fiatal, inkább a végzettségének megfelelő munkákat vállalna, építészmérnökként dolgozna. Az énekessel a Balatoni nyár forgatásán váltottunk pár szót, az Origónak azt is elmondta, hogy milyen koncertekkel készülnek a korlátozások utáni időszakra.
Vágólapra másolva!

Kóbor Jánosnak talán kevésbé hiányoztak a járvány miatt elmaradt koncertek, mint a többi zenésznek, hisz az Omegával erre az évre amúgy is az volt a legfontosabb céljuk, hogy új lemezük, a Testamentum elkészüljön – az pedig már áprilisra összeállt, a fellépések hiánya viszont azt eredményezte, hogy tovább tudták csiszolgatni.

Kóbor János a vitorlásán Fotó: Polyák Attila - Origo

„A Testamentum bemutatóit terveztük, külföldön áprilistól az év végéig le voltak már szervezve a koncertek, de azokat mind le kellett mondani. Ott már az elején kiderült, hogy ilyen körülmények között senki nem vállalja a szervezést. Akkor még azt gondoltam, itthon májusra csak helyreáll a rend, de pont akkor jött a rendelkezés, hogy augusztus 15-ig nem lehet nagykoncerteket tartani" – mondta.

Fő, hogy a Testamentum elkészült Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Omega erre

rögtön augusztus 16-ra bejelentett egy balatonlellei koncertet,

és többek között a szeptemberi Fezen Klasszikon is számítanak rájuk: hat-hét fellépést tudtak leszervezni a nyár végére, ősz elejére, kérdés persze, hogy akkor épp milyen szabályozások lesznek érvényben. „Mit tudunk tenni? Most úgy tudjuk, hogy lesznek koncertek, ennek megfelelően folyamatosan próbálunk, állítjuk össze a műsort" – magyarázta Kóbor.

Augusztus 16-án Balatonlellén lesz koncertjük, ha minden jól megy Fotó: Polyák Attila - Origo

Az énekes nemrég úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, lesz-e még egyáltalán Omega a járvány lecsengése után, erről most így beszélt:

A zenekar hatvanéves, a tagok között is többen vagyunk, akik a nyolcvanhoz közelítenek. Nekem ugyan kutyabajom nincs, de sose lehet tudni."

Hatvan éve zenél az Omegával Fotó: Polyák Attila - Origo

Valószínűleg zenekart se alapítana egyébként, ha ma lenne fiatal: „Amikor mi az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején elkezdtünk zenélni, akkor a rockzene, a rock'n'roll egy mozgalom volt, robbanásszerűen változtatta meg a fiatalok életmódját. Úgy érzem, hogy ennek már rég vége, nem ez a funkciója, egy szórakoztató műfajjá vált.

Ha ma lennék fiatal, a sportot nem hagynám abba, és valószínűleg építészmérnökként dolgoznék, a végzettségem szerint" – vélte.

Rátonyi Krisztina és Kóbor János a vitorláson Fotó: Polyák Attila - Origo

„Ami jót tesz a hangulatomnak, hogy a Balaton ugyanolyan, mint régen. Lehet, hogy nincsenek annyian, kicsit nyugisabb – én is jobban szeretem, ha jobban pezseg –, de hétvégenként azért még mindig hasonlít" – tette hozzá Kóbor, miután Balatonaligán találkoztunk vele. Az énekes később Rátonyi Krisztina műsorvezetőt vitte el vitorlázni: hogy vele miről beszélgettek, az kiderül a Duna Televízión, a Balatoni nyár szombati adásából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről