Vincze Lilla: Megszakad a szívem, hogy picit szigorúbb vagyok

Vincze Lilla, A Dal 2021
Vágólapra másolva!
A Dal 2021 második válogatója után az egyik zsűritag, Vincze Lilla, valamint két továbbjutott versenyző, Kállay-Saunders András és Andelic Jonathan is nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Véget ért A Dal 2021 második, Siklósi Örs emlékének ajánlott válogatója, amelyből öt produkció, Anevemandras (Kállay-Saunders), GERENDĀS ft. Dárdai Blanka, Szabó Leslie, Noémo és Andelic Jonathan jutott tovább a középdöntőbe.

Az adás után az egyik zsűritag, Vincze Lilla, valamint Kállay-Saunders András és a közönség által továbbjuttatott Andelic Jonathan is beszélt egy online sajtótájékoztatón, erről olvashat alább.

Vincze Lilla az online sajtótájékoztatón Forrás: YouTube/A Dal

Vincze Lilla először a női előadókat dicsérte, majd arról beszélt, hogy sok műfajra van szükség A Dal-ban, a bossanovának és a metálnak egyaránt képviseltetnie kell magát. "Ferót úgy szeretjük, ahogy van" – válaszolt arra a kérdésre, hogy van-e valami probléma a zsűriben, bölcs embernek, de huncut játékosnak nevezte zsűritársát.

"Megszakad a szívem, hogy picit szigorúbb is vagyok" – mondta a zsűri egyetlen női tagja, aki inkább a művészi produkciókra tartogatja a magasabb pontszámot. Ehhez képest a színpadon egy gimnáziumi tornatermet megjelenítő LongStoryShort!-tal is vállalt egy közös számot szóban, szerinte "nem lehetett kihagyni ezt a játékosságot".

A kedvenc dalát a mezőnyből nem árulta el, de remélte, hogy átformálódik A Dal, és a győztes nem az a szám lesz, amelyet egyből elkezd dúdolni mindenki, hanem az, amelynek mögöttes tartalma, művészi súlya is van.

Az online sajtótájékoztatón megszólalt Andelic Jonathan is, aki vallásos dalt adott elő, a zsűri pontszámai ellenében a közönség juttatta tovább.

A sajtó képviselői szerint az ő előadásánál volt a legerősebb a látvány, ezt azonban ő csak utólag tudja visszanézni – viszont azt elismerte, hogy a tánckar tagjai a háta mögött "belehozták a boogie-t", de egyébként magától is képes egyből beindulni.

A dala amúgy home office-ban született, munka közben jutott eszébe "a groove", aminek hatására oda-vissza rohangált a zongorája és a laptopja között.

A zsűritől a második válogatóban a legtöbb pontot az utolsóként fellépő Kállay-Saunders András kapta, aki ezúttal Anevemandras (Kállay-Saunders) néven szerepelt, ilyen néven adná elő a magyar nyelvű számait.

Az énekes elmondta, hogy A Dal-ban már többször fellépett, de először énekelt magyarul, egyébként egy katona barátja naplóját dolgozta fel. Hozzátette, hogy mindig csak olyan dolgokról énekel, amik megtörténtek vele, vagy legalább egy közeli baráttal, így született ez a szám is – még ha a naplón keresztül egy olyan világot is látott, amit nem ismert, amiről semmit nem tudott.

Kállay-Saunders a sajtótájékoztató végén még elárulta, hogy a legtöbb dalát a vécén írja, mivel ott "nyugalom van, senki nem zavar, jönnek az ötletek".