Így búcsúznak a sztárok a Rolling Stones dobosától

Charlie Watts
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, 80 éves korában, egy londoni kórházban meghalt a Rolling Stones dobosa, Charlie Watts. Paul McCartney, Lenny Kravitz, Bryan Adams, Ringo Starr, Blondie, Rick Astley és Elton John is a neten búcsúzik, sok pályatárs, ismert zenész mellett.
Vágólapra másolva!
Charlie Watts

„RIP Charlie Watts, az egyik legnagyobb rockdobos és egy valódi úriember. Részvétem a családnak és a zenekarnak" – írta Bryan Adams a Twitteren.

Lenny Kravitz egy közös fotóval búcsúzott:

"Részvétem Shirley-nek, Seraphinának és Charlotte-nak. És persze a The Rolling Stonesnak" - írta Elton John a közös kép mellé, és kiemelte, hogy Watts egy igazán stílusos ember volt, továbbá kiváló társaság.

Stevie Van Zandt, Bruce Springsteen zenekarának gitárosa sokkolónak nevezte a hírt, és megjegyezte, hogy nemcsak a világ egyik lenagyobb zenekarának nagyszerű dobosa távozott, hanem egy igazi, hamisítatlan úriember. "A Rock and rollnak nagyon fog hiányozni. Mi sokkal kevesebbek vagyunk nélküle" - írta.

Stewart Copeland, az újhullám egyik leghíresebb együttese, a Police dobosa volt, arról írt, hogy nagyon szomorú elveszíteni egy egyedülálló, ikonikus dobost.

A Beatles és a Rolling Stones nagy riválisok voltak a hatvanas években, előbbi zenekar dobosa, a már 81 éves Ringo Starr azt írta, hogy nagyon fog neki hiányozni az egykori pályatárs, és részvétét fejezte ki a családnak. Itt a közös képük:

Paul McCartney videóban üzent.

Rick Astley röviden búcsúzott, szerinte is egy igazi, egyedülálló ikon távozott.

Joe Elliott, a Def Leppard hardrock-együttes egyik alapítója arról ír, hogy Watts volt a zenekar szíve és lelke, hogy többször volt olyan szerencséje, hogy találkozhatott vele, és mindig egy igazi gentleman volt.

Debbie Harry, azaz Blondie egy régi képet posztolt.

A The Who zenekar szintén csak egy képet tett ki a Twitterre.

Brian Douglas Wilson amerikai zeneszerző, producer, énekes, a Beach Boys egyik alapító tagja. Mint írja, nagyon szerette a Stones zenéjét, remek lemezeket készítettek, Watts pedig az egyik legjobb dobos volt.

Sheryl Crow ezt írta: "Egy hős eltávozott, erre nincsenek szavak. Hatalmas tátongó lyuk az univerzumban."

A Duran Duran a legnagyobb sikereit a nyolcvanas években érte el, a zenekar üzenetében arról írt, hogy a Rolling Stones dobosa a hatvanas évektől kezdve egy sereg dobost inspirált. Stílusos és méltósággal teli úrként emlékeznek rá a tagok.

John Fogerty a búcsúüzenetében megemlíti, hogy 1966-ban látta először a Stonest, ás azóta a banda rajongója. Charlie Watts az egyik legnagyobb dobos volt - írta.

Liam Gallagher, az Oasis zenekar énekese, frontembere csak ennyit tett ki: "RIP Charlie Watts."

"Az egyik igazi időtlen ikon és a Stones gerince" - írta a KISS együttes tagja, Paul Stanley.

A Garbage együttes szerint egy hős, egy legenda távozott, és ez nagyon szomorú.

Nancy Sinatra is egy régi fotóval búcsúzott.

Joan Jett szerint Watts volt a legelegánsabb dobos, aki mindig csak annyit játszott, amennyi kellett; se többet, se kevesebbet.