Döntött a bíróság a szexuális zaklatással vádolt sztárszakácsról

Celebrity chef Mario Batali expected in Boston Municipal Court   Horizontal HEADSHOT
US celebrity chef Mario Batali stands during his arraignment at Boston Municipal Court on May 24, 2019, in Boston, Massachusetts. - Batali was arraigned on charges of indecent assault and battery, the prosecutor's office said. (Photo by David L. RYAN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A bostoni bíróság nem találta bűnösnek a szexuális zaklatásért beperelt tévés szakácsot, Mario Batalit, aki a vád szerint 2017-ben az egyik éttermében erőszakoskodott egy nővel.
Vágólapra másolva!

Mario Batalit kétnapos, gyorsított tárgyalás során ártatlannak találta a bostoni bíróság: megjegyezték, hogy nem próbálta meg jó színben feltüntetni magát, a vádat viszont tagadta – miközben a felperes szavahihetőségét kétségbe lehetett vonni.

A Batalit beperlő nő azt állította, hogy a séf 2017-ben az egyik éttermében erőszakoskodott vele: fogdosta és megpróbálta megcsókolni, majd egy közeli hotelba akarta csábítani.

Mario Batali egy bírósági meghallgatáson 2019-ben Forrás: AFP/David L. Ryan

A sztárszakácsot egyébként nem először vádolták hasonlóval, de 2019-ben három ügyben is lezárult ellene a nyomozás: kettőt elévültnek ítélt a rendőrség, a harmadiknál pedig bizonyítékok hiányában ejtették a vádat.

Batali az ABC-n vezette a The Chew című főzőműsort, pár filmben és sorozatban is közreműködött, A fantasztikus Róka úr-ban a nyúlnak, a Simpson család egyik epizódjában pedig önmaga rajzolt változatának kölcsönözte a hangját. Több mint egy tucat szakácskönyvet írt, illetve társtulajdonosa a B&B Hospitality Groupnak, amely húsznál több éttermet üzemeltet szerte a világon.