Újabb drámai részleteket árult el rákbetegségéről Reviczky Gábor

REVICZKY Gábor, március 15., díjak, parlament, elismerések
Budapest, 2023. március 14. Reviczky Gábor, a nemzet művésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, miután átvette a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünepségen a Parlament kupolacsarnokában 2023. március 14-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Reviczky Gábor idén tavasszal közölte a nyilvánossággal, hogy súlyos rákbetegséggel küzd. A 74 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt prosztatadaganattal diagnosztizálták, majd később kiderült, hogy áttétei vannak. Most újabb részleteket árult el a betegségéről.
Vágólapra másolva!

Reviczky Gábor folyamatos harcot vív a rákkal, mellyel nemrég diagnosztizálták. Bár legutóbb azt mondta, hogy jobban érzi magát a célzott sugárkezeléstől, mégis kiderült, hogy nagyobb a baj, mint gondolta és több áttétet is találtak a szervezetében, többek között a csontjaiban. Ekkor gondolta meg magát a kemoterápival kapcsolatban, amit eleinte nagyon ellenzett, de már el is kezdte a kezelést, melyből hatot írtak ki neki első körben.

Beláttam, hogy muszáj vállalnom a kezelést, amiből hatot írtak ki. Ebből hármat már megkaptam, és a körülményekhez képest egész jól viseltem. Úgy tűnik, eredményes is, hiszen a prosztatámból már eltűntek a rákos sejtek. Bízom benne, hogy ez máshol is így lesz" - mondta korábban Reviczky Gábor, aki nem adja fel a küzdelmet.

Reviczky most elmondta, hogy jelenleg dühös, hogy senki nem hívta fel arra a figyelmét, hogy egyre rosszabbul néz ki, hátha megelőzhette volna azt, hogy idáig fajuljon a helyzet.

Olyan, akivel Őszintén meg tudtam volna beszélni a valós egészségi állapotomat, vagy az ebből adódó kilátásaimat! Tudod, milyen rossz folyton mellébeszélni, hazudozni? Rákos voltam, vagyok, nem elmebeteg" - kezdte a színész elkeseredetten.

Reviczky Gábor dühös, amiért senki sem figyelmeztette, hogy rosszul néz ki MTVA

Majd elárulta, hogy hogyan jött rá arra, hogy komoly gondok lehetnek az egészségével, amikor épp vadászni voltak.

Soha életemben nem találtam még el vadat, de akkor pont a lábam elé zuhant a tetem, és abban a pillanatban rosszul lettem. Gyorsan kórházba vittek, ahol rövid vizsgálat után közölték, hogy rákos vagyok. Rögtön három daganatom is van..." - emlékezett vissza Reviczky, akit sokkoltak a hírek, sőt, kiderült, hogy az egyik daganat már tíz éve is növekedhetett a testében.

A 74 éves színész igyekszik megbírkózni a kemoterápia mellékhatásaival és az ezzel járó lelki megpróbáltatásokkal is, állítása szerint sok erőt ad neki, hogy mennyien szeretik és drukkolnak neki azért, hogy felépüljön.

Igazából most, a betegségem alatt érzem, hogy ez sikerült is. Hogy mennyire szeretnek, aggódnak értem az emberek... Azt mondom, már ezért is megérte ezen a hőfokon végigcsinálni" - idézi a Blikk Reviczky Gábort, aki a közönségéért a leghálásabb, nem is gondolta volna korábban, hogy ennyien mellette állnak majd.