Ausztrália a legkedveltebb nyaralóhely

Vágólapra másolva!
Üdülőhelyként világszerte Ausztrália piaci vonzereje a legnagyobb, a szigetországot az Egyesült Államok és Olaszország követi e tekintetben. A legszebb strandok a Bahamákon vannak, és a megkérdezettek leginkább az olasz éttermeket kedvelik.
Vágólapra másolva!

Az idei Country Brand Index (CBI) - amelyet a FutureBrand és a Weber Shandwik marketingcégek tesznek közzé - egzotikum-címkéjét Peru kapta, India pedig az utazók számára legeredetibb ország titulust nyerte el.

Az idegenforgalmi szempontból - a következő öt évben - erősen növekvő jelentőségű országok sorában Kína mellett Horvátországot és az Egyesült Arab Emírségeket emelték ki a szakértők a Londonban megtartott World Travel Market (WTM) rendezvényén.

A legbiztonságosabb úticél Kanada, az Egyesült Államok viszont a családok számára a legkedvezőbb, és ideális terep a bevásárló-turizmus számára is, írták a vizsgálat alapján.

A legszebb strandok a Bahamákon vannak, az érintetlen természetet Új-Zélandon lehet leginkább csodálni. Olaszország izgalmas éjszakai életével és a legjobb éttermekkel vonzza a látogatókat. Ugyanakkor az ár-teljesítmény összevetésben Thaiföld vezet.

A CBI mutató összeállításához világszerte reprezentatív mintavétellel 1500 utazót és 35 ágazati szakértőt kérdeztek meg.