Így viselkedik az okosbőrönd

repülés, repülőtér, okos csomag, poggyászkövetés, bőrönd mobilalkalmazás
Vágólapra másolva!
Az Airbus gépein olyan okosbőröndprogramot fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi, hogy mobiltelefonunkkal ellenőrizzük és nyomon kövessük poggyászainkat az utazás során – olvasható a Gadling utazási portálon.
Vágólapra másolva!

Az okosbőröndöt nem kell feltétlenül megvásárolni, utazásról utazásra bérelni is lehet. A Bag2Go nyomkövetővel felszerelt poggyász zavartalanul képes kommunikálni a légitársaságok különböző elektronikus rendszereivel, beleértve a biztonsági berendezéseket is, az információt pedig egyenesen közvetíti az iPhone-unkra.

Az okosbőröndöt okostelefonnal tarthatjuk pórázon Forrás: AFP/Photoalto

A fejlesztés nagy előnye, hogy a poggyász képes automatikusan mérlegelni tartalmát, tulajdonosa pedig nyomon követheti bőröndje útját, információt kap arról, ha esetleg kinyílik, beszorul vagy éppen illetéktélen személy akarja eltulajdonítani. A poggyászlopások ijesztően megszaporodtak az utóbbi időben, például Olaszországban. Tehát a rendszer egyfajta lopásgátlóként is működik.

Itt egy videó megmutatja, hogyan működik a Bag2Go rendszer.

A Bag2Go rendszer még fejlesztés alatt áll, de eddig jól vizsgázott. Arra sajnos még nem képes, hogy megmondja, mit tegyen a tulajdonosa, ha éppen nem a megfelelő célállomáson kötött ki, mondjuk egy rossz géppel elküldték Timbuktuba, de az új rendszer már így is megspórolja azokat az idő- és idegörlő köröket, melyeket tulajdonosa korábban az elveszett csomag miatt kényszerült megtenni.